Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
22.09.2014, 04:51 PM
Příspěvek: #131
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(22.09.2014 02:41 PM)jirka.marx napsal(a): Podívej se Toníčku, já tady nebudu obhajovat pana Nymsu , koukám nějak jste si nesedli, knížku si přečti, jeho písemný projev je úplně jiný než ústní. "Podívej se Toníčku, já tady nebudu obhajovat pana Nymsu" - konečně dobrý nápad, jsem rád že jsi pochopil. "koukám nějak jste si nesedli" - naopak vůbec nic proti němu jako osobě či dušičce nemám, ale jak jsem výše uvedl nemám rád když někdo mate veřejnost. "já si pár úlů podle jeho předlohy udělám" - držím Ti palce, ale to jsi si na zkoušku mohl půjčit ty co má "navíc". ![]() "Jak jsi na tom s VD???" - já docela dobře a včeličky doufám také, nemají to letos holky jednoduché. "jak se kontroluje množství zásob na zimu__??" - tak tuto operaci nechávám na synáčkovi, který je již zkušená decimálka, potěžká úl a řekne co je třeba dál zrobiť. Ve většině případů, když vidím jak při zvedání rudne, už vím že není třeba nic doplňovati, a tam kde to jde zlehka už vařím speciál čajík, který obohatím cukrem. Měj se krásně včeličkově, Tonda. |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
22.09.2014, 08:39 PM
Příspěvek: #132
|
|||
|
|||
Co si mám myslet o člověku, který kritizuje knížku, kterou ani nečetl???
![]() ![]() Ale docela mne zaujala jiná věc, že nebyl na včelnici tři roky... a včelky to přežily?? To je přece skvělé ne?? ![]() Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
Hlasování: Bělovous (+1), tondabh (+1) | |||
22.09.2014, 09:27 PM
Příspěvek: #133
|
|||
|
|||
Ja mám včely okrem iného i preto, aby som k nim každý týždeň šiel a po otvorení úľa sa nadýchol tej vábivej vône, pozrel, či je všetko v poriadku, či včely prosperujú a podobne. Bez toho by ma to ani nebavilo. Ak sa budem chcieť len pozerať a nepozerať do úľov, tak nemusím mať včely. Stačí zájsť z času na čas k nejakému včelárovi. Tri roky neísť do včiel... Nevydržal by som. Už zima je pre mňa trápením. Chýba mi to...
|
|||
Hlasování: goro (+1), michalvanek (+1), Rasťo 71 (+1), tondabh (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
22.09.2014, 10:15 PM
Příspěvek: #134
|
|||
|
|||
(22.09.2014 09:27 PM)Jaro Stoklasa napsal(a): Už zima je pre mňa trápením. Chýba mi to... Tak prečo si sa začal upúšťať od Warré úľov? ![]() Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: liptaka (+1), terez.c (+1), tondabh (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
22.09.2014, 10:50 PM
Příspěvek: #135
|
|||
|
|||
(22.09.2014 08:39 PM)jirka.marx napsal(a): Co si mám myslet o člověku, který kritizuje knížku, kterou ani nečetl??? "Co si mám myslet o člověku, který kritizuje knížku, kterou ani nečetl??? ![]() "Který vyvrací údaje, které ani neviděl??" - Ty myslíš Jiříku, že když jsem byl u Pepy na včelnici, tak že jsem měl zavázané oči? Jen malé upřesnění z mé strany - opravdu neměl ![]() ![]() "Jehož vnitřní radar má odchylku??? ![]() "Ale docela mne zaujala jiná věc, že nebyl na včelnici tři roky... a včelky to přežily?? To je přece skvělé ne?? ![]() |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
23.09.2014, 02:37 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.09.2014 11:47 AM od Debora.)
Příspěvek: #136
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa | |||
Hlasování: Katka (+1) | |||
23.09.2014, 06:41 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.09.2014 06:52 AM od Milan Bencúr †.)
Příspěvek: #137
|
|||
|
|||
![]() (22.09.2014 10:50 PM)tondabh napsal(a): ... i chápu že jsi naletěl na krásně popsané emotivní dílo p Nymsou, ale zapomínáš na jednu maličkost, hodnoť až když vyzkoušíš,... Stobodová myšlienka. ![]() ![]() |
|||
Hlasování: tondabh (+1), Jaro Stoklasa (+1) | |||
23.09.2014, 09:44 AM
Příspěvek: #138
|
|||
|
|||
Toníčku ty totiž cituješ soukromý dopis, knize se uvádí, že nemá úhyny na nemoci..... ale...... a já jsem ti tady citoval pasáž z knihy, kde přiznává úhyny a jejich příčinu ve výši 80-90% ale to ty jsi nečetl, nebo jsi to nepochopil.
![]() Vyvracíš údaje, o kterých vlastně ani nevíš, protože Ti nestojí za to si tu knížku přečíst. Je zbytečné se dál o tom šířit. ![]() Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
Hlasování: tondabh (+1) | |||
23.09.2014, 10:28 AM
Příspěvek: #139
|
|||
|
|||
(22.09.2014 10:15 PM)Macek napsal(a):(22.09.2014 09:27 PM)Jaro Stoklasa napsal(a): Už zima je pre mňa trápením. Chýba mi to... Warre budú osadené znova, ale sklo v nich i tak nemám ![]() |
|||
Hlasování: Miroslav Macek (+1), tondabh (+1) | |||
23.09.2014, 02:22 PM
Příspěvek: #140
|
|||
|
|||
(23.09.2014 09:44 AM)jirka.marx napsal(a): Toníčku ty totiž cituješ soukromý dopis, knize se uvádí, že nemá úhyny na nemoci..... ale...... a já jsem ti tady citoval pasáž z knihy, kde přiznává úhyny a jejich příčinu ve výši 80-90% ale to ty jsi nečetl, nebo jsi to nepochopil. Haribol Jiříku, líbí se mi že jsi pozorně prohledal vlákno a našel zdroj informace o úhynu, ale osobně to posuzuji tak, že autor v knize sice přiznává úhyny, které jak poté upřesnil byly již před 15 léty, protože i malé dítě si spočítá, že kdyby za 25 let včelaření v N2 měl nyní stav 5 včelstev a úhyny každý 3-4 rok 80 %, musel by před 25 léty začínati včelařit asi s obrovským množstvím včelstev. Takže Ti to trochu zjednoduším, důkaz že není pravdou že by neměl 15 let úhyn jsem Ti dal výše a je jedno z jakého místa informace pochází, prostě řekl či napsal ji autor sám, no a pohádka o 80-90% úhynu je vysvětlena výše. Celá tato diskuze odkrývá, že autor vás zahrnul informacemi, v kterých se ani sám neorientuje, takže já Tebe nenutím abys zde něco vysvětloval za p Nymsu, ale nenuť mne různými jakoby argumenty abych si přečetl tu snůšku bajek. On sám má určitě radost z toho jak se mu povedlo knihu uvést do života a já osobně mu to přeji, ale zároveň lituji všechny kteří mu to spolkli i s navijákem. Návod jak postupovati dál je jednoduchý a to začít trochu užívati selský rozum a vyběhnouti z knižní eufórie, a jak jsem psal výše těším se za 3 roky na Tvé výsledky, měj se krásně včeličkově, Tonda. |
|||
Hlasování: Debora (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 7 Host(é)