Příprava pomůcek a zařízení
|
08.07.2014, 06:52 PM
Příspěvek: #51
|
|||
|
|||
RE: Příprava pomůcek a zařízení
(08.07.2014 12:38 PM)MichalF napsal(a): Myslel jsem, že je tam nějaká klapka a nejde si potáhnout vůbec. Podle mě by tam něco takového mělo kvůli jiskrám být. Vzhledem k tomu, že se snažím už měsíc nekouřit, tak to bude zkouška ohněmJá myslím, že dřív zásadní výhoda dýmáku proti dnešním kuřákům byla právě v tom, protože panímáma musela vylovit krejcárek na fajfčičku dobrýho tabáku, jináč by to u včel nešlo, že. Žádný pixly vod vajec. |
|||
Hlasování: Crha Karel (+1) | |||
08.07.2014, 08:15 PM
Příspěvek: #52
|
|||
|
|||
To mě teda pomohlo. Díky za podporu...
|
|||
28.08.2014, 02:19 PM
Příspěvek: #53
|
|||
|
|||
Dnes jsem dotvořil dekabox na langstroth, ještě nátěr a posadím jej na včelstvo v "klátu" a jsem zvědavý na vlhkost. Šindele jsem štípal z fošny a dodělal na hoblovce. Štípání nic moc práce z čerstvého kmene by to mohlo jít lépe. Ale kdybych toho chtěl víc je lepší si hotové šindele objednat u profíků, přece jenom grift nejde ničím nahradit. Odvětrání z boku pod stříškou jsem vybavil sítem.
A měl bych prosím jeden dotaz na ty co už dekabox vyzkoušely. Do vnitřního rámu je lepší dát piliny nebo hobliny případně směs? |
|||
Hlasování: Jan Brunclík (+1), Debora (+1), Miroslav Mareš (+1), terez.c (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
29.08.2014, 12:17 AM
Příspěvek: #54
|
|||
|
|||
(28.08.2014 02:19 PM)Aleš Molčík napsal(a): Dnes jsem dotvořil dekabox na langstroth, ještě nátěr a posadím jej na včelstvo v "klátu" a jsem zvědavý na vlhkost. Šindele jsem štípal z fošny a dodělal na hoblovce. Štípání nic moc práce z čerstvého kmene by to mohlo jít lépe. Ale kdybych toho chtěl víc je lepší si hotové šindele objednat u profíků, přece jenom grift nejde ničím nahradit. Odvětrání z boku pod stříškou jsem vybavil sítem. S dekaboxem zkušenost nemám, zkoušel jsem jen obyčejné stříšky á la japonec na Langa z dvojitého modřínového šindele (mám je zatím jen od letošního června). Dávám přednost "brutálnějšímu" a více "natural" vzezření (viz foto), hoblovku nebo nátěr stříšky neuvidí. Šindele musí být poskládány tak, aby "žlábkovaly" (dle tvaru štípnutých let) a odváděly vodu až k okraji. Štípání čerstvého modřínu není velká výhra, po vystavení povětrnosti se ochotně kroutí, ale mě se to v tom lese prostě líbí..... MS |
|||
Hlasování: Jan Brunclík (+1), Debora (+1), Martin Nezbeda (+1), tondabh (+1), Miroslav Mareš (+1) Zobrazit vše | |||
29.08.2014, 07:58 AM
Příspěvek: #55
|
|||
|
|||
(28.08.2014 02:19 PM)Aleš Molčík napsal(a): Dnes jsem dotvořil dekabox na langstroth, ještě nátěr a posadím jej na včelstvo v "klátu" a jsem zvědavý na vlhkost. Šindele jsem štípal z fošny a dodělal na hoblovce. Štípání nic moc práce z čerstvého kmene by to mohlo jít lépe. Ale kdybych toho chtěl víc je lepší si hotové šindele objednat u profíků, přece jenom grift nejde ničím nahradit. Odvětrání z boku pod stříškou jsem vybavil sítem. Hobliny, prípadne narezaná slama. To sú asi najlepšie materiály. |
|||
Hlasování: Debora (+1), Aleš Molčík (+1) | |||
12.11.2014, 12:41 AM
Příspěvek: #56
|
|||
|
|||
Priprava maleho prirodneho vcelara na sezonu - cast 2:
Dnes mi doslo drevo, 8kubikov vejmutovky, a mozeme zacat... |
|||
Hlasování: Jan Brunclík (+1), terez.c (+1), MajaSk (+1), liptaka (+1), Miroslav Matucha (+1) Zobrazit vše | |||
25.12.2014, 09:21 PM
Příspěvek: #57
|
|||
|
|||
Z dnešní lesní vycházky jsem si donesl choroše. Nasekat, vysušit a je palivo do kuřáku na další rok.
|
|||
Hlasování: Jan Brunclík (+1), Miroslav Macek (+1) | |||
03.09.2015, 03:51 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 03.09.2015 03:57 PM od Milan Bencúr †.)
Příspěvek: #58
|
|||
|
|||
RE: Příprava pomůcek a zařízení | |||
Hlasování: Rasťo 71 (+1), Jan Brunclík (+1), STAVO (+1), Aleš Molčík (+1), Debora (+1) Zobrazit vše | |||
03.09.2015, 04:27 PM
Příspěvek: #59
|
|||
|
|||
Opaľovať drevo plameňom sa dá celkom pekne ale plameň a slama je už dosť odvážna kombinácia
![]() Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Milan Bencúr † (+1) | |||
03.09.2015, 04:51 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 03.09.2015 04:53 PM od Milan Bencúr †.)
Příspěvek: #60
|
|||
|
|||
Aj, aj. Kolega z Polska to bežne robí.
|
|||
Hlasování: Aleš Molčík (+1), Miroslav Macek (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)