Co se děje v úlech teď
|
01.04.2017, 09:20 AM
Příspěvek: #1461
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Tak dnes jdu na to a zakládám 1. serii.
Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: Rasťo 71 (+1), lyn_x (+1) | |||
01.04.2017, 11:05 AM
Příspěvek: #1462
|
|||
|
|||
(30.03.2017 02:53 PM)straka napsal(a): "Jindřich: ještě k Akátu holdtovu, předpokládám správně, že semena jsou sterilní?"No.. nevím, jestli bych chtěl mít vedle svého domu akátový les. Jestli se tím neochudíš o druhovou pestrost ostatních rostlin ?? |
|||
01.04.2017, 12:54 PM
Příspěvek: #1463
|
|||
|
|||
(31.03.2017 07:39 PM)MirekMatucha napsal(a): Obě dvě měly příznaky DWV - křidýlka, občas pochodující včely. Thymovar jako by tehdy pomáhal.Možná jestli taky nebyl problém v termínu. Když to je jak popisuješ, jsou většinou už K.O.. Roztoče sice pobiješ Thymolem, ale včely to už nerozdejchaj. V takovým stavu je myslím i na KM dost pozdě. Do Japonce bych thymol ale nedával, těžko oddělíš, co bylo nasmraděno a co ne. |
|||
Hlasování: tondabh (+1) | |||
01.04.2017, 05:26 PM
Příspěvek: #1464
|
|||
|
|||
Už mi staví na volnou stavbu to je super
![]() Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
02.04.2017, 01:01 PM
Příspěvek: #1465
|
|||
|
|||
Na Šumavě zatím jen pylová snůška - nosí jak divý, ale sladina nic, stavba nic.
Mohlo by se to ale brzo změnit - dneska u dveří na betoně pár prvních pampelišek - většinou pak tak do 10 dní kvetou na louce. Trnky taky těsně před rozvitím. Včel kvanta, tak by to mohlo klapnout. |
|||
02.04.2017, 05:33 PM
Příspěvek: #1466
|
|||
|
|||
Tady na severu stavba začala pro mě překvapivě taky. Na pozici po kapsovém dvourámkovém krmítku. Matka nezaváhala...
Z včelstva se ozývá libozvučné monotónní "Zzzzzzzzzzzzz...". Optimální řešení přichází v závěru. |
|||
08.04.2017, 06:16 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 08.04.2017 06:34 PM od Leoš Dvorský.)
Příspěvek: #1467
|
|||
|
|||
Tak tady dnes aprílové počasí, ale konečně prolet, mraky pylu z rengloní, javorů. Prolety mladušek a také trubců, to je pro mne jak rajská hudba. V úterý jdou první matečníky do oddělků a dělám druhou serii, o Velikonocích další. ld
Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: Ali (+1), schützmeister (+1) | |||
09.04.2017, 05:29 PM
Příspěvek: #1468
|
|||
|
|||
:
![]() |
|||
Hlasování: Aleš Molčík (+1) | |||
10.04.2017, 07:27 PM
Příspěvek: #1469
|
|||
|
|||
Karle cítím s tebou.
![]() Roje by ale mohly být co nevidět. V Sušici právě vrcholí stavební etapa, před týdnem vložené vyřezané rámky už téměř hotové. Z prudka začíná třešeň. Ještě, že se má ochladit. Nestíhám přidávat, jako vždy. Taky jsme včera koukali, jak se už snaží bobři. Jen mě to zatím přijde, že chodí po lese, sem tam sejmou vrbu, zjistí, že ještě nemá listí a jdou zase na další. Podkousané jsou, ale není vidět, že by je nějak ožírali ? ![]() |
|||
11.04.2017, 08:41 AM
Příspěvek: #1470
|
|||
|
|||
Tak v to doufám, mají u mne připraveno pět vystrojených a desinfikovaných úlů, jen mi chybí hodně staré souše, prý největší lákadlo. Jen jestli jim to někdo řekne, kam mají zamířit
![]() Ještě se musím zeptat Terezy, jak plánuje obnovu, taky zřejmě dojela na danajský dar. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 9 Host(é)