Chutné vegetariánske recepty
|
26.04.2014, 09:35 PM
Příspěvek: #31
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
U nás je v oblibě "lučina" z jogurtu, jen přisolená případně bylinky. Stejný postup jako u kefíru.
|
|||
Hlasování: tondabh (+1) | |||
26.04.2014, 10:28 PM
Příspěvek: #32
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
Aleši, kde máš ten receptr na Lučinu z jogurtu???
|
|||
Hlasování: tondabh (+1), Crha Karel (+1) | |||
26.04.2014, 11:00 PM
Příspěvek: #33
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
To se jen bílý jogurt vyklopí večer do sítka a nechá v lednici do rána vykapat a ráno se přisolí, zamíchá a podle chuti přimíchají bylinky a může se jíst. Kdo chce mít sýr jemnější, může před vykapáváním přimíchat do jogurtu trochu smetany.
|
|||
Hlasování: Debora (+1), tondabh (+1), Rasťo 71 (+1), Crha Karel (+1) | |||
26.04.2014, 11:12 PM
Příspěvek: #34
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
Kde se shání kefírový houbičky?
|
|||
Hlasování: Debora (+1), tondabh (+1) | |||
26.04.2014, 11:13 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.04.2014 11:23 PM od Crha Karel.)
Příspěvek: #35
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
(26.04.2014 09:35 PM)Aleš Molčík napsal(a): U nás je v oblibě "lučina" z jogurtu, jen přisolená případně bylinky. Stejný postup jako u kefíru.??? tož pochlap se s postupem výroby a pokud možno zcela polopaticky. On v tom asi nebude velký rozdíl, ale detaily jsou velmi důležité. Já jsem prvně dělal tvaroh z jogurtu a když se "nic" nedělo (neoddělovala se syrovátka, zazmatkoval jsem a pro jistotu tam ještě přidal kefír. Substanci nalil do plátna a zavěsil nad mísu (syrovátkou krmíme kočky a psa, Ti to milujou a srst mají hedvábnou, zvláště když je nastavená kachními vejci). I po 14 hodinách byla stále řídká, tak jsem přišel na to, že prostěradlo, které jsem kvůli tomu rozstříhal bylo z kvalitního hustého plátna minimálně propouštějícího syrovátku. Až následné přesunutí substance na protihmyzí síťovinu dotáhlo výsledný produkt k dokonalosti. Tvaroh byl, nemohu si odpustit opět použít to slovo, konzistence hedvábné a smíchaný se zavařeninou, ovrstvený na kypré lívance - prostě ............ (26.04.2014 11:12 PM)terez.c napsal(a): Kde se shání kefírový houbičky? Můžeš si je koupit na webu najdeš adresy, anebo je získat jako já od dobrých lidí jako já od Antonína. Vzhledem k tomu, že přibližně každý cca 17den zdvojnásobují objem a já očekávám v nejbližších dnech zprávu od Michala, že si mohu přijet pro roj, dovezl bych je k Michalovi a mohli byste se podělit. Ideální je krmit je denně čerstvým mlékem od kravičky, bližší info třeba zde: http://www.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/ |
|||
Hlasování: Debora (+1), Aleš Molčík (+1), tondabh (+1), Rasťo 71 (+1) | |||
26.04.2014, 11:47 PM
Příspěvek: #36
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
Jé tak to bych byla moc ráda. Klidně si pro to zajedu k tobě, myslím, že jsem napůl cesty mezi Michalem a tebou.
|
|||
Hlasování: tondabh (+1) | |||
27.04.2014, 12:34 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 27.04.2014 12:36 AM od tondabh.)
Příspěvek: #37
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
(26.04.2014 11:00 PM)Aleš Molčík napsal(a): To se jen bílý jogurt vyklopí večer do sítka a nechá v lednici do rána vykapat a ráno se přisolí, zamíchá a podle chuti přimíchají bylinky a může se jíst. Kdo chce mít sýr jemnější, může před vykapáváním přimíchat do jogurtu trochu smetany. A přátelé, kdo si do odkapaného jogurtu přidá nějakou domácí zavařeninu a kousky čerstvého ovoce prožije kulinářský zážitek, a kdo užívá karob tak si může připravit čokoládový dezert vynikající chuti, mějte se krásně labužnicky, Tonda. (26.04.2014 11:12 PM)terez.c napsal(a): Kde se shání kefírový houbičky? Zájemcům o houbičky rádi vyhovíme a zdarma zašleme, vždyť co bychom neudělali pro zdraví svých bližních... |
|||
Hlasování: Debora (+1), Aleš Molčík (+1) | |||
27.04.2014, 07:47 AM
Příspěvek: #38
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
(26.04.2014 11:13 PM)Crha Karel napsal(a): Já jsem prvně dělal tvaroh z jogurtu a když se "nic" nedělo (neoddělovala se syrovátka, zazmatkoval jsem a pro jistotu tam ještě přidal kefír. Substanci nalil do plátna a zavěsil nad mísu (syrovátkou krmíme kočky a psa, Ti to milujou a srst mají hedvábnou, zvláště když je nastavená kachními vejci). I po 14 hodinách byla stále řídká, tak jsem přišel na to, že prostěradlo, které jsem kvůli tomu rozstříhal bylo z kvalitního hustého plátna minimálně propouštějícího syrovátku. Až následné přesunutí substance na protihmyzí síťovinu dotáhlo výsledný produkt k dokonalosti. Tvaroh byl, nemohu si odpustit opět použít to slovo, konzistence hedvábné a smíchaný se zavařeninou, ovrstvený na kypré lívance - prostě ............ Já dělám tvaroh ze zkyslého mléka, ale mléko, pro smetanovou chuť tvarohu, musí zkysnout při pokojové teplotě, pokud kysne v lednici je tvaroh chuťově mírně nahořklí. A na cezení používám uhelonové síto na med. Ve včelařských prodejnách prodávají sešité do trychtýře a s plátěným tunýlkem a šnůrou na zavěšení nahoře. Je o něco jemnější než mušina. |
|||
Hlasování: Rasťo 71 (+1), Debora (+1), Crha Karel (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
27.04.2014, 08:20 AM
Příspěvek: #39
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
Čítal som niekde na zahraničnom včelárskom fóre, že včelári pridávajú do sirupov pri kŕmení včiel čaj z kombuchy alebo srvátku z kefírového mlieka. Podporuje to vitalitu včelstva a odolnosť proti roztočom Varroa.
|
|||
Hlasování: Aleš Molčík (+1), Debora (+1) | |||
27.04.2014, 11:27 AM
Příspěvek: #40
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
(26.04.2014 11:13 PM)Crha Karel napsal(a): Ideální je krmit je denně čerstvým mlékem od kravičky, bližší info třeba zde: http://www.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/ Ježíši, a kde seženu kravičku a kam ji dám? ![]() |
|||
Hlasování: Milan Bencúr † (+1), tondabh (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)