Med - přírodní antibiotiku a nejen to
|
23.09.2013, 10:26 PM
Příspěvek: #24
|
|||
|
|||
RE: Med - přírodní antibiotiku a nejen to
(20.09.2013 10:32 PM)schützmeister napsal(a): No, já nevím, zvlášť v tomhle léčivým tématu ? Jasně, prachy ničím nenahradíš, ale tuhle jsem četl testy na enzymy v medu a do roka, ikdybych to skladoval nevím jak, už je to jen sladká voda. Jako z Teska. Dokonce prý i v úle ubývají rychleji jak v mrazáku / nebo tak nějak /. A i to HMF, ikdyž lidem to prý nevadí, když je ho tam 250, jako tuhle při inspekci. V čerstvým mám jen 2 jednotky. Haribol příteli, nějak nerozumím Tvému příspěvku, o jakém medu to zde mluvíš? Osobně mám vyzkoušeno a ověřeno dvacetiletou praxí opak toho co zde uvádíš. Léčebně je na stejné úrovni čerstvého dva až tři roky dobře skladovaný med a už vůbec mi nešlo na rozum, když jsem testoval čtyři roky uskladněný med a "on" měl u pacientů, kteří vůbec netušili o jaký test jde nejlepší výsledky v léčení. Netuším co jsi četl za testy a kdo tyto testy prováděl a za jakým účelem, ale to co jsi napsal je v příkrém rozporu i s dost tvrdou normou v potravinářství, kterou níže uvedu, měj se krásně včeličkově a prosím raději více testuj v praxi, Tonda. Zákon o potravinách v §6 od. 1 písm. e) hovoří o datu minimální trvanlivosti. Podrobněji rozebírá minimální trvanlivost prováděcí vyhláška č. 294/1997 Sb. o způsobu označování potravin v §4. Datum minimální trvanlivosti se uvádí slovy „minimální trvanlivost do“ s udáním dne, měsíce a roku ukončení této doby v uvedeném pořadí. U potravin s minimální dobou trvanlivosti delší než osmnáct měsíců od data výroby, což platí i pro med, nemusí být uveden den a měsíc. Dobou minimální trvanlivosti se při označování pak rozumí doba ukončená posledním dnem roku. Jestliže tedy jde o datum, pak zřejmě nelze med označit „minimální trvanlivost 2 roky“, ale např. u medu vyrobeného v r. 1998 datem: minimální trvanlivost do r. 2000. |
|||
Hlasování: Debora (+1), roman pochop (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 4 Host(é)