Co se děje v úlech teď
|
26.06.2019, 01:26 AM
Příspěvek: #1965
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(24.06.2019 10:55 PM)ferokulda napsal(a): Nahrál jsem situaci na česně (v cca 19 hodin) a (ve stejný čas). Lze z toho poznat, zda se jedná o virózu? Vypadá to dost podobně. U mě to má postupný vývoj a po májovce na začátku to pokračovalo takovou paralýzou, pak stádiem, kdy včelky chtěly létat ale spíš skákaly. Po tom přemetení se objevily "turistky", které odcházely a nakonec se objevilo i pár mladušek s DWV. Nyní po druhém přemetení ( po prvním mi matka proběhla nad mřížku ) jsem o matku asi přišel. Včely se chovaly jako bezmatečné, cukr moc nebraly a ani nestavěly. Matečník co jsem jim tam dal byl před dvěma dny už vyběhlý a začala při pohledu pod sítko s krmením mírná stavba. Nebudu se tam vrtat, dokud se matička neoplodní. Asi bych tam ale mohl dát mladý plod jak píšeš Leoši. Aby se nevyrojily. Ale zas nemají z čeho brát palivo na cestu. Jen z lahve nad sebou. Dnes jsem se zašel podívat a před úlem jen párek ( včelka a trubec ) malátných Prolet mladušek jsem zatím u toho úlu neviděl, protože jsem teď neměl několik dní vůbec čas a k tomu jsem musel prohlížet plodiště dalších úlů na jiných místech ( hniloba plodu je od nás už jen 3 km ). Do toho jsem přemetal další úl. Video jeden den po přemetení na SR pod mřížku a plný medník. Tento úl byl vedený jako "optimalizované plodiště" s 5 rámky 39x27,5 . Ten úl hned vedle žádné příznaky nemá, i když na jaře tam taky májovka proběhla. Na zemi ani včelka. Ale zas na rozdíl od jiných od jara staví jako šílený. Už vystavěl a zanesl 3 NN LG a další má rozestavěný. A to jsem ho chtěl loni zrušit, protože to byl takový neduživý oddělek a zimoval na cukru ( nic si nedonesl ) a jen na 5 rámcích 39x27,5 M.M. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 11 Host(é)