Co se děje v úlech teď
|
20.09.2018, 05:25 PM
Příspěvek: #1773
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Odtočil jsem 20.6. Dva až tři týdny jsem čekal jestli příroda něco dá. Nic. Zásoby jsem dodal 13. - 20.7. nadvakrát až natřikrát po 9 litrech. Ono se řekne nedovolil bych si v červenci vytáčet. Mohl jsem počkat až na září nebo až na příští březen, ale to už bych stejně jim musel dodat opakovaně alespoň 10 kg zásob a pak už by to vytáčet nešlo. I tak dostali 25-35kg.
Jíva kvetla od začátku dubna, ovoce v půli dubna, řepka dokvetla 4.5. lípa koncem května. Ze slunečnice v půli červnu byl převážně jen pyl a jinak do teď už nic. I pyl nosí včely nyní docela sporadicky. Ještě zkouším stavem zásob podržet včelstva co nejsilnější k přezimování. Pak už jen změnit stanoviště a nebo toho nechat. Je to boj o přežití. Michale, ta první KM byla jen taková zkouška 1/3-nou dávky, jaká bude reakce, jak se to projeví přes noc při minimu útrap. Rozhodně jim neprospívá z těch ošetření vůbec nic. Poté jsem ošetřil jen polovinu. Ostatní byly dobré. A to, nyní s velkým spadem patřilo k těm lepším, s 50ks VD po testu. Chovat na medu? Tady nesplnitelný sen. Rozhodně alespoň pro mě. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 7 Host(é)