Zahrada a všem kolem pěstování a využívání rostlin
|
19.07.2016, 10:12 AM
Příspěvek: #123
|
|||
|
|||
RE: Zahrada a všem kolem pěstování a využívání rostlin
Leckteré ovoce již dozrává, třeba někoho inspirují, jako mne "zavřeniny", (prý zdrojem je Anastazie).
Princip jednoduchý: otrhat ovoce přímo do skleničky a do 15 minut uzavřít víčkem. Žádná další konzervace není nutná. Ovoce musí být celé. Uložení kdekoliv, zvládly i výkyvy teplot od mrazů po třicítky. Loni jsem takto uchoval jahody, angrešt, rybíz, muchovník, třešně, švestky, rakytník. Nyní po téměř roce jsem všechny otestoval. Nejhůře dopadly jahody, poživatelné byly, ale chuťově žádná sláva. Ostatní, zvláště bobuloviny dopadly na výbornou. Takováto konzervace ve vlastní atmosféře ovoce se mi fakt moc líbí. Jednoduché a efektivní. |
|||
Hlasování: Radka Nývltová (+1), Debora (+1), Aleš Molčík (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)