Volná stavba v rámečkách
|
02.04.2021, 11:28 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 03.04.2021 12:07 AM od Miroslav Matucha.)
Příspěvek: #260
|
|||
|
|||
RE: Volná stavba v rámečkách
(30.03.2021 05:15 PM)Jiří Sláma napsal(a): Nakonec jsem z tohoto přeskupení získal pro každé včelstvo ještě celý nástavek souší navíc (jak panenské dílo tak již proplodované plásty). Nikdo neodpovídá, jsou to otázky těžko zodpověditelné. 1) Klidně bych ty souše dal nad 5 NN do 6 NN. Dávám nad folii VN a je to stejné jako NN. Teplo si včely udržují pod tou folií. 2) Na druhou otázku se nedá odpovědět. Moc proměnných. 3) Ani na další otázku kam dát nástavek souší není jednoznačná odpověď. Teď staví, tak bych nejblíž k plodišti dal ten co chci vystavět. Souše bych nechal na pozdější snášku nebo až třeba na medovici. Ale jestliže bych chtěl nutně med, tak bych to dal obráceně. Taky se to bude lišit když máš medomed nebo když drtíš. Já třeba drtím a souše se mi tedy do oběhu nevracejí. Takže na jaře nechám stavět a vracím ty odebrané souše nad folii až od června po zazimování jako opatření proti melecitoze. M.M. Tady teploty v úlu ze 3 VN loňského oddělku po přestavbě před pár dny. Teplo nahoru uniká, ale když mají čím topit nemělo by to být pro pěkný oddělek problém. čidlo 1 spodní nástavek 29,4°C čidlo 2 na SR vedle plodiště oddělku na černo obsazených 5 rámků uprostřed nástavku 35,8°C, - a čidlo 3 nástavek odebraných souší většinou s roškrábanýma cukernýma zásobama nad folií - 31,8°C Budu měřit denně až nyní spadnou teploty pod nulu. M.M, |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)