Včely v horách
|
01.11.2019, 11:03 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 01.11.2019 11:06 AM od Miroslav Macek.)
Příspěvek: #99
|
|||
|
|||
RE: Včely v horách
Veru, každý rok je iný. Raz je skorá jar taká že z rakyty(jívy) donesú 20 kg na ktorý sa nešahá a potom celý rok slabý, alebo donesú májového medu a potom nič moc ako to bolo vlani alebo tento rok keď v priebehu mája zjedli všetky zásoby (zo zimy ich ostalo dosť) a musel som kŕmiť cukrom. Iná moznosť nebola. Dokonca u kamaráta kde sa chodím starať o dve včelstvá jedno padlo haldom. Do plaču. Dva nástavky čechoslováka plné plodu, na dne 10cm vrstva mŕtvych včiel že bol zapchatý letáč, bez kvapôčky zásob a pri rozoberaní som našiel živú matku s dvoma hrsťami včiel. Kto by to povedal že toto človek nájde v úli na konci mája keď iné roky mávame vtedy za sebou prvé vytačanie. Inak to bola moja chyba že som si nenašiel čas ísť to skontrolovať keď som videl v akom stave majú zásoby u mňa. Dúfal som že to zvládnu ale obava bola a naplnila sa. Neskôr prišiel prelom jún/júl keď príroda naštartovala a včelstvá nanosili medu (aj toho cementového) toľko že sa tento rok pre mňa stal rekordný čo sa týka znášky medu. Ohľadom zasieťovaných dien. Možno to pre včely nie je ideálne riešenie ale ak chceme mať prehľad o stave včelstva je to veľmi dobá pomôcka na monitorovanie stavu bez vyrušovania včiel. A o stave včiel treba mať prehľad, hlavne keď chceme včeláriť s minimom/bez chémie. Nie vždy pohľad na letáč stačí.
Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Marcel Šolc (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)