Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
14.08.2015, 04:28 AM
Příspěvek: #261
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
No, myslím, že ani ten Nymsa nebude žádná flákárna
![]() |
|||
Hlasování: tondabh (+1) | |||
15.08.2015, 09:52 AM
Příspěvek: #262
|
|||
|
|||
Proč myslíš ? Protoze jednim ze stavebnich kamenu chovu vcel v tomto typu ulu je bezzasahovost
![]() Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
Hlasování: Miroslav Matucha (+1) | |||
15.08.2015, 11:18 AM
Příspěvek: #263
|
|||
|
|||
Jirko, jelikož s těmito typy úlů začínáte, tak jsem přesvědčen o tom, že zkoušení nového způsobu bude zabírat více času než věci odzkoušené
![]() ![]() Jindřich 1. Z včelí vůle král |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
15.08.2015, 05:06 PM
Příspěvek: #264
|
|||
|
|||
Brát slovo líný jen jako negativní vlastnost je naprosté nepochopení jeho významu pro lidské dějiny.
Kdysi byl nějaký človíček líný tahat se s těžkým nákladem na svých zádech a vymyslel kolo... Pominout, že původní příspěvek ukončuje smajlík, který označuje hlasitý smích používaný většinou po žertovné hlášce, ovšem za lenost nepovažuji. ![]() |
|||
15.08.2015, 10:59 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 15.08.2015 11:53 PM od Debora.)
Příspěvek: #265
|
|||
|
|||
(24.06.2015 10:53 AM)jirka.marx napsal(a): Co myslíš tím upravit polohu česna?? vícematečná včelstva ![]() ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ "Na počátku je slovo, a to slovo je u Boha a to slovo je Bůh." Napodobovat včelstvo v přírodě je myšlenková proměna: "včelstvo v přírodě není omezeno prostorem." Zde formuje slovo (logika) myšlenku (vzorem by mělo být včelstvo v přírodě) a nabývá fyzičnost (úl). Bůh by tudíž vylezl na strom a vytesal do něj dutinu. Včelař sedí pod stromem a hledá dutinu. N2 úl je negací bezobslužnosti, bezúdržbovosti, nebo bezzasahovosti. Negací si člověk neuvěřitelně komplikuje život. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Hlasování: tondabh (+1), renttip (+1) | |||
16.08.2015, 08:22 AM
Příspěvek: #266
|
|||
|
|||
Zkouším vícematečná včelstva a na přirozeně vícematečná včelstva je potřeba mít dost prostornou dutinu. Takovou jsem zatím v přírodě neobjevil.
|
|||
Hlasování: Debora (+1), tondabh (+1) | |||
16.08.2015, 12:07 PM
Příspěvek: #267
|
|||
|
|||
(16.08.2015 08:22 AM)Aleš Molčík napsal(a): Zkouším vícematečná včelstva a na přirozeně vícematečná včelstva je potřeba mít dost prostornou dutinu. Takovou jsem zatím v přírodě neobjevil. Haribol Aleši, možná ani ne, jednou jsem viděl na videu trojmatečné včelstvo a nebyl to nějak obzvlášť velký úl, ale byly tam vysoké rámky, škoda že jsem si to tenkrát neuložil, bylo to myslím něco v Polštině, měj se krásně matičkově Tonda. |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
16.08.2015, 03:03 PM
Příspěvek: #268
|
|||
|
|||
Může být, dovedu udělat kolika matečné včelstvo chceš vždy po jednom nástavku pro jedno včelstvo a bez mřížek. Ale na to, aby vícematečné včelstvo bylo schopno existovat po více let potřebuješ prostor a dílo. Jen pro představu, jeden Nymsa úl, je pro jedno včelstvo tak akorát.
|
|||
Hlasování: Miroslav Matucha (+1), tondabh (+1) | |||
16.08.2015, 03:41 PM
Příspěvek: #269
|
|||
|
|||
Presto Nymsa uz dvakrat videl ve svych ulech dvoumatecne vcelstvo a i to zdokumentoval ze tam byly pres zimu . A jednou v boude ale tam to bylo jasny. Porad si myslim ze by vcelstvu jako iostatnim superorganismum nemelo byt cizi zit v koloniích. Ja mam uly vetsi nez pan Nymsa ale u jednoho z nich co jsem ted rozebiral byla matka jedna a to dokonce ta moje puvodni zelena č. 17. A to kdyz jsem v cervnu videl ty souvisle zakladene plochy o velikosti 12 -13 dm oboustrane, tak jsem si říkal ...tuhlematku bych teda chtel videt! No a stalo se. Nicmeneje to nahoda. Nicmenenerozebiral jsem to nejsilnejsi a ani nebudu.
Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
Hlasování: Debora (+1), Miroslav Matucha (+1), Jan Brunclík (+1), Rasťo 71 (+1) | |||
16.08.2015, 04:10 PM
Příspěvek: #270
|
|||
|
|||
Takú kontrolu by som urobil radšej infrakamerou!
|
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)