Příprava včel na zimu
|
17.10.2014, 02:46 PM
Příspěvek: #11
|
|||
|
|||
RE: Příprava včel na zimu
(17.10.2014 12:52 PM)Jindřich napsal(a): Jindro, klid. Je to normální u mně to bývá často tak, že v polovině října se ještě proletí a pak ne až do půli března. Tak už moc dní mít nebudou. Pamatuj, včelařská sezona je krátká, duben, květen, červen, zima. LD Leoši děkuji za uklidnění : LD stránkách: Dotaz č. 244 Téma: Varroáza Co si myslíte o ošetření ( SMYV ) práškovým cukrem? ---? Odpověď: V bezplodovém období jako je listopad, únor začátek března je určitě dobrým řešením. 1) NEMÁ VYRUŠOVÁNÍ VČEL V LISTOPADU - ÚNORU NEGATIVNÍ DOPAD 2) NĚKDE JSEM VIDĚL ZPŮSOB SMYVU MOUČKOVÝM CUKREM VĚTŠÍHO MNOŽSTVÍ VČEL V ROJÁČKU, JE NĚKDE POPSÁN POSTUP VČETNĚ NÁSLEDNÉHO VYHODNOCENÍ NAPADENÍ Vd A JDE TO POUŽÍT V LISTOPAD -- UNOR ? Pokud takto včelstvu část Vd bez chemie odeberu, tak mne to jako EKO zásah proti Vd zajímá. Jindřich [/quote] Jindro, nyní bys cukr ještě použít moh (sobota, neděle)l, ale pak nééé. Nenuť je k aktivitě, tedy zrychlenému metabolisnu. Nyní ´vážně klid ať se srovnají podle svého. Pokud jim ještě pomůžeš od V.d, OK, ale viry ti třeba pomůžou od včel, tady už je dávno rozhodnuto. LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)