Poraďte prosím
|
14.08.2015, 03:12 PM
Příspěvek: #57
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
Ahoj , to , že staví nahoru se mi u jednoho nového oddělku taky stalo. Vyřešil jsem to po svém- plást nad loučkou jsem uřízl , byl vysoký cca 6 cm v nejvyšším místě a pomocí gumiček (okoukáno u Evžena Bábíka na Mojmírově) jsem jej připevnil na vedlejší prázdnou loučku. Včelky si plást pěkně vyspravili a přilepili , gumičku zřejmě překousli a vesele stavěli dál. Dělal jsem to tak asi u 3 louček , asi tak před měsícem. Podle mě tak stavěli proto, že to měli blízko z obsednutých plástů , stalo se mi to při krmení oddělku těstem , které jsem dal na loučky a nahoru jen dal nástavek a stříšku.
Ale teď k tomu , co bych potřeboval poradit já. Mám ve Warré roj , spodní nástavek je prostavený celý, ve druhém nástavku jí vystaveno cca 3/4 objemu. Při jedné kontrole jsem zjistil , že z horního nástavku spadl asi tak 3/4 plást z loučky na spodní loučky a leží tam naplacato na loučkách. Otázka zní , zda jim mám tento plást nějak odříznout a pokusit se jej přidělat na loučku , nebo včelám do toho nevrtat a nechat to tak. Momentálně dokrmuji Apivitalem , jak bude trochu příhodnější počasí , chci aplikovat KM na houbičku , aby mě případní roztoči pěkně padali dolů na podložku. Jinak podle sledování zatím spadl jen jeden kus , u nás máme neustále kolem 35-37 stupňů, tak doufám že tam ani nebudou. Za radu díky. Olda |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)