Poraďte prosím
|
25.09.2016, 09:23 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25.09.2016 10:24 AM od straka.)
Příspěvek: #294
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
1)experimentuji s úlovou sestavou nový beznástavkový úl DEHTIN, vývojem tímto směrem se snažím předejít varroa destruktor a následným virům
2)neznám všechny parametry Vašeho úlu 3) postříkal bych včelstvo teplým čajem z tymiánu, horší už to být nemůže 4)nebo THYMOL(ten jsem zatím nezkoušel-tak až když nebude účinek od tymiánu hledat léčebné prostředky,THYMOL,p. Schutzmeister..) 5)dát do pořádku klimatizaci úlu (aby si potom včely mohly poradit samy, ne všechno je v jejich možnostech) heslovitě -jedna bedna s jedním malým česnem dole není klimatizace!!! zajistit: teplo (nevětrat ani moc ani málo, zmenšit prostor) výměnu vzduchu (ani moc, ani málo!!!) ( přívod s O2 do podmetu pod chomáč a vývod s CO2 z podmetu zvlášť) z podstřeší stálý odvod par dvě trubičky(otvory) 1/2 coule celoročně nahoru(ověřeno !!!) v létě termosolární ohřev včelstva (zatím připraveno k ověření, ale škodit by nemělo-nápad s náklady 0 Kč práškový cukr by také neměl škodit bylinky na plochách v okolí úlu - experimentuji také by neměly škodit 6)výše popsaná klimatizace již funguje u úlu DEHTIN č. 2(květnový roj) bez chemie jeden parametr rozhodí již hotovou konstrukci celku(cílem jednoduchost,také výrobní a vzhled), proto se zpožduje 7)ted ponecháme p. Straku stranou, jsem sám zvědav na další rady přátel ze SPV v podobné neveselé situaci. jen podezření:: matka odešla na zásah KM?(při ošetření KM by měla být mimo včelstvo), mě na ten sajrajt odešla z výparů kůže na palci, opatrně ) Straka Dehtín |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)