Poraďte prosím
|
05.09.2016, 09:50 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 05.09.2016 09:57 AM od Leoš Dvorský.)
Příspěvek: #256
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
(04.09.2016 07:54 PM)Tini napsal(a): Zdravím a již předem děkuji za rady, nyní jsem zjistil, že v medné krávě se mi utrhl plást z loučky, jak zanášejí sladinou, tak nevydržel. Co s tím? Nechat je přemístit (zásoby) a vylíhnout plod, nechat to na nich a pak odstranit prázný plást, nebo se snažit to nějak napojit na loučku? Když jsem osadil já mednou krávu, stalo se mi totéž,ale v daleko větším měřítku také v tuto dobu. 4 úplásty s plodem se sesunuly na dno. Včely to ohlídaly a plod vyběhl. Pod zásobními věnci na trámcích si trochu dostavěly dílo. Zde je ale málo pylu, stálo je to dost energie. S takovými sesuny díla se musí počítat hlavně u panensnkého. Děje se tak i v dutinách stromů. Proto se do košnic... dávaly tzv. koruny, tedy výztuhy, kříže. Jinak souhlas s Tomášem. ld (05.09.2016 08:29 AM)Pavlík napsal(a): Dobrý den, Já bych udělal: 1) nevystavěné rámky ven nebo na okraj, včely si z nich přenosí zásoby. 2) mezera nikdy nevadila, záleží na síle.Lepší jsou samozřejmě plásty. 3) ![]() ![]() ![]() ![]() 4) se ZO bych spolupracoval, ale nevstoupil jinak budeš morální spoluviník a z tvých členských příspěvků se budou platit ty pokuty, za které nemůžeš.To jim nepřipomínej, jsou na tom stejně jako ty, jen nemají odvahu a mohli by se cítit dotčeni. Za včely ale zodpovídáš ty ne ZO, to bys jim musel dát zmocnění. Tvůj partner je veterinář, s tím bych navázal kontakt. 5) klid, zajistit proti myším. Zásob mají snad dost. Lépe ale o trochu více než méně Záleží na síle a také místu.ld Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)