Poraďte prosím
|
05.09.2016, 08:29 AM
Příspěvek: #255
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
Dobrý den,
potřeboval bych pár rad. Na začátku srpna jsem koupil 2 oddělky na 2/3 Lang. Hned druhý den jsem jim přidal jeden nástavek s MZ a začal krmit. Dal jsem jim oběma 16,5kg cukerného roztoku a v sobotu jsem se poprvé podíval pořádně dovnitř. Potřeboval jsem vyndat Gabon, který mi tam dal včelař co Mi včelky prodal. Zkontroloval jsem přitom i stav včelstev. Slabší obsedá v horním cca 5 rámků a zavíčkovaný plod má na 3. Silnější má vystavěno vše a plod na 4 z osmi. Mám tam dvourámkové krmítko, které jsem vyndal. Chci se zeptat: 1. Ve slabším můžu přes zimu nechat nevystavěné rámky? 2. Nevadí jim mezera po dvourámkovém krmítku? 3. Jak zaléčit na zimu, na podložce jsem toho zatím moc neviděl. 4. Nechci si dělat problém s místní ZO. Už mi poslali datum schůze a příprava na léčbu. Nechce se mi nechávat někoho cizího provádět fumigaci. Mohu zaléčit KM? Nechce se mi ani vstupovat do ČSV, ale trochu na mě tlačí. 5. Co mohu ještě pro včelky teď udělat? 6. Stačí jim 16,5kg? Všude čtu 12-15kg, někdo zase 20. Chtěl bych časem přejít na volnou stavbu, ale zatím mi postačí, když mi to půjde na Langu. Je toho hodně, děkuji za každou radu. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)