Otevřená včelnice
|
10.08.2024, 01:12 PM
Příspěvek: #11
|
|||
|
|||
RE: Otevřená včelnice
Po pravdě řečeno jsem stále více překvapen, jak lidé nechávají svá včelstv padnout jen proto, že důvěřují těm, kteří žijí z jejich členských příspěvků, daní, potažmo dotací a grantů žijí. Těch lidí mi líto není, mají volbu, ale včel ano. Je to naprosto zbytečné. Proto jsem se rozhodl, že NĚCO připravím. Nevím, jestli ještě letos, nevím jestli to bude jen pro účastníky ŠPV (proto to dávám i sem) nebo i pro širší veřejnost, dokonce ani nevím, jakou formu zvolím. Pro to ale potřebuji zjistit zájem těch kteří chtějí poznat varianty CCD a řešení, jak tomu předcházet, jak taková včelstva vést bez jakékoliv chemie a pod. Ti. co mají zájem mi mohou napsat na soukromý email. V případě skutečného (to zdůrazňuji) zájmu a ochotě aktivní spolupráce něco uspořádám, přednášku ( u mne nebo v možná i v organizaci), seminář, kurz....... ještě nevím. Samozřejmě si nastavím i jistá pravidla, ale to nyní není důležité. Záležet bude na více faktorech, ale to co se ve včelařství u nás děje mne nenechává chladným. Ta organizovaná hloupost (a podílejí se na ní všechny včelařské organizace beze zbytku) je prostě už neúnosná. Uvidím, co se s tím mohu udělat já. Třeba zjistím, že jsou lidé se stávajícícm stavem spokojeni. Možná ale, že nastal čas pootevřít šuplíky. ld
Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: Martin Smutný (+1), Daniel Holý (+1), Pavel Cirman (+1), Jan Urban (+1), Jan Cvikl (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)