Medovina
|
20.05.2016, 01:43 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.05.2016 03:41 PM od Debora.)
Příspěvek: #14
|
|||
|
|||
RE: Medovina
Jde obojí, nejrychlejší je smísit bílé víno s vymačkaným medem a kořením, a nechat týden uležet v chladném sklepě. Tak se bez vaření získá vysoce energetický nápoj obohacený smoluňkou, pylem a několika stovkami dalších látek obsažených ve vosku.
Medovinu je též možné dělat z vymačkaných medových plástů, které zůstanou při výrobě "tlačeného medu" (Presshonig) protlačením plástečkového medu přes cedník, nebo plátno. Medové plásty se vaří po dobu dvou hodin v kotlíku s vodou. Vařením med z plástů zkapalní. Nyní můžeš přidat dle chutě a nálady koření a/nebo rozinky. Po odstranění vosku se získaná kapalina uloží na tři týdny v chladném a temném sklepě. Po uplynutí této doby se téměř hotový nápoj znovu zavaří, případně se přidají kvasinky. Po dalších třech týdnech je nápoj hotový. ![]() ![]() |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Příspěvky k tématu |
Medovina - Palino 123 - 15.10.2015, 10:47 AM
RE: Medovina - Rasťo 71 - 15.10.2015, 10:11 PM
RE: Medovina - Palino 123 - 15.10.2015, 10:43 PM
RE: Medovina - Rasťo 71 - 16.10.2015, 09:26 AM
RE: Medovina - Palino 123 - 16.10.2015, 09:55 AM
RE: Medovina - Martin Smutný - 16.10.2015, 03:55 PM
RE: Medovina - Palino 123 - 16.10.2015, 04:45 PM
RE: Medovina - OldaVP - 20.10.2015, 10:35 PM
RE: Medovina - Aleš Molčík - 21.10.2015, 08:08 AM
RE: Medovina - Palino 123 - 26.01.2016, 08:35 PM
RE: Medovina - Kamil Střelka - 28.01.2016, 06:06 PM
RE: Medovina - Palino 123 - 20.02.2016, 11:21 PM
RE: Medovina - Stanislav Rataj - 20.05.2016, 01:11 PM
RE: Medovina - Debora - 20.05.2016 01:43 PM
RE: Medovina - Víťa - 20.05.2016, 05:01 PM
RE: Medovina - Martin Smutný - 25.05.2016, 02:37 PM
RE: Medovina - Debora - 25.05.2016, 05:15 PM
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)