Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
K čemu místní ekotyp?
02.11.2013, 01:47 PM
Příspěvek: #10
RE: K čemu místní ekotyp?
(02.11.2013 04:34 AM)Debora napsal(a):  Landbiene (místní ékotyp) je rodina, která se předávala z generace na generaci, pomíjela globalizaci a komerční intervenci. Ale kolik takových rodin v Cechách ješte existuje?
S čím teda začít včelařit?
V Německu to bude asi trochu jinak, ale v čechách bych to nepodceňoval. Jak už psal Aleš - největší podíl na udržení Landbiene / hezký jméno / mají drobní včelaři, páč jich je nejvíc a, aspoň jak já to vidím u nás, zase tak moc neexperimentujou, občas nějaká matička příliš neovlivní místní geny.
Aleš psal ještě o adaptaci na stejnou snůšku, to může být. I to, že je různá i malý kus od sebe. Mám to taky tak. Ale to myslím není geneticky podstatný - to pozitivum
místa by mělo být v ustálenosti typu, jak jsem to pochopil. Jak píšeš - když se chov předává po generace, prostě se nedá očekávat zásadní odchylka. A při tom nemusí jít o genetickou chudost - každý včelstvo může mít jinou kombinaci, není to linie.
A k tomu je dobrá ta otázka - s čím začít ? Tadle úvaha by měla být o tom - nebát se začít s tím, co už tam je. A zase, nevím jak v německu, ale tady to povětšinou nemusí být problém, furt jsme ještě zemí s největším počtem včelařů v poměru k obyvatelstvu.
Hlasování: Debora (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
K čemu místní ekotyp? - schützmeister - 31.10.2013, 02:55 PM
RE: K čemu místní ekotyp? - Debora - 02.11.2013, 04:34 AM
RE: K čemu místní ekotyp? - schützmeister - 02.11.2013 01:47 PM
RE: K čemu místní ekotyp? - Debora - 04.11.2013, 02:55 PM
RE: K čemu místní ekotyp? - Crha Karel - 04.11.2013, 07:38 PM
RE: K čemu místní ekotyp? - liptaka - 04.11.2013, 09:43 PM
RE: K čemu místní ekotyp? - Debora - 04.11.2013, 10:08 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)