Japonský úl
|
22.01.2014, 05:15 PM
Příspěvek: #151
|
|||
|
|||
RE: Japonský úl
No, ja pri cedení medu z voľne vystavaných plástov ich popučím pučkou na zemiaky na úplnú drť a nechám stiecť cez sito samospádom. Odviečkovanie nepoužívam.
|
|||
Hlasování: Debora (+1), Jan Hucko (+1), Crha Karel (+1) | |||
02.02.2014, 11:29 PM
Příspěvek: #152
|
|||
|
|||
(14.08.2013 01:19 PM)tondabh napsal(a):(14.08.2013 11:43 AM)admin napsal(a): Moc pěkné, asi si přes zimu taky nějaké 2 vyrobím Dobrý den Toníku, mohu se zeptat, jak provádíš množení včelstev v japonském úlu ? Děkuji za odpověď. |
|||
Hlasování: tondabh (+1) | |||
03.02.2014, 12:47 PM
Příspěvek: #153
|
|||
|
|||
(02.02.2014 11:29 PM)Pos napsal(a): Dobrý den Toníku, Haribol Ráďo, tak přímo japonce z japonce jsem ještě nemnožil, myslím že na to přijde tuhle sezonu a pak rád popíši jak se zadařilo. Mám v plánu jednoduše odříznout spodní dva nástavky s plodem a tento úl ponechat na svém místě z důvodu toho, že do něj nalétají létavky, které jsou na tento úl zelétané. Druhou část si přemístím dle svých potřeb s vědomím, že v této části úlu mají včelky dost zásob než se zalítá nová generace létavek na nové místo. Do obou úlů umístím matečníky, které druhý den zkontroluji a hned podle vykousaného matečníku poznám v které části zůstala matka, poté bude třeba provést kontrolu, tam kde začne sloužit nová matka, zda je vše v pořádku. Zatím jsem do japonce usadil roj nebo oddělek a to jednoduchým způsobem přez náběh nebo přemetením. Při dobré snůšce není potřeba přikrmovati, ale pokud není vydatná snůška je nutno přikrmiti, měj se krásně množivě, Tonda. |
|||
Hlasování: DuV (+1), Jan Hucko (+1) | |||
05.02.2014, 09:58 PM
Příspěvek: #154
|
|||
|
|||
Ahoj Toníku,
Zajímá mne zda a případně jakým způsobem monitoruješ množství kleštíka a případně jak léčíš v japonci ? Psal jsi o tom, že nástavky podstavuješ a některá včelstva jsi dokrmil v období bez snůšky. Dá se přidat i vrchní nástavek s tím, že krmíš a léčíš z vrchního nástavku ? Děkuji za odpověď. |
|||
12.02.2014, 09:42 PM
Příspěvek: #155
|
|||
|
|||
Japončíky ještě nemám, ale předpokládám, že krmení horním nástavkem není u Japončíka logické. Já bych se na to dívala jako na košnici a dokrmovala spodem.
|
|||
12.02.2014, 10:45 PM
Příspěvek: #156
|
|||
|
|||
(12.02.2014 09:42 PM)Debora napsal(a): Japončíky ještě nemám, ale předpokládám, že krmení horním nástavkem není u Japončíka logické. Já bych se na to dívala jako na košnici a dokrmovala spodem. Haribol Deboro, dobrý logický závěr ale je možné, pokud je již vystavěn vrchní nástavek, krmit i léčit i zhora. Pro Ráďu, monitoring na zasíťované podložce, léčit možno vrchem nebo spodem. Mějte se krásně mrazivě, Tonda. |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
22.02.2014, 01:20 PM
Příspěvek: #157
|
|||
|
|||
Právě jsem si vyzvedl na poště dva "Japončíky" od J.Hucka.
Díky. LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
22.02.2014, 04:05 PM
Příspěvek: #158
|
|||
|
|||
Přeji mnoho zdaru při dutinovém včelaření a holkám ať si to užívají...
|
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
06.03.2014, 08:04 PM
Příspěvek: #159
|
|||
|
|||
|
|||
Hlasování: Stanislav Rataj (+1), Debora (+1), Aleš Molčík (+1), tondabh (+1), Petr Jezowicz (+1) | |||
06.03.2014, 10:38 PM
Příspěvek: #160
|
|||
|
|||
Je to fakt krása
![]() Proč že to vlastně v evropě začali s těmi rámečky ? |
|||
Hlasování: Petr Jezowicz (+1), tondabh (+1), Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 4 Host(é)