Environment a zdravá výživa
|
04.01.2014, 02:01 AM
Příspěvek: #55
|
|||
|
|||
RE: Environment a zdravá výživa
Vyzerá že sa vraciame k téme , tak sa pridám. Možno nájdu pochybovači či toto patrí k zdravej výžive. Potom by to mohlo patriť k vláknu "Co všechno pro nás příroda může udělati" ktorú navrhoval Tonda
![]() Ďalší spôsob ako uchovať niečo na zimu je namočiť to do alkoholu. Na fotke to tmavšie je medvedí cesnak v domácej pálenke. Recept veľmi jednoduchý. Listy cesnaku nakrájať , zaliať pálenkou a nechať pár týždňov vylúhovať. O jeho účinkoch sa dá nájsť na internete veľa. Užívať striedmo , podobne ako ten bordový likér. Potrebujeme naň len trnky cukor a domácu pálenku. Ak nemáme tak nejakú bielu bez výraznej chuti. Do 3,8l pohára ktorý sa používa na kŕmenie včiel nazbierať do cca 1/3 trnky , 0,5 kg cukru a zaliať do plna pálenkou. Komu sa to zdá veľa môže to pomerom rozdeliť na menšiu dávku. Ja som tentokrát cukor nahradil medom a chutí to vynikajúco. Napadá ma preto myšlienka či by cukor mohol byť nahradený medom aj v ostatných receptoch , nie len koláčoch kde sa s tým stretávame najčastejšie. Napríklad aj v tom kečupe čo písal Aleš. Rozmýšľam či by išlo o rúhavé plytvanie a znehodnotenie cenného medu alebo že sa to tam jednoducho nehodí? Čo poviete majstri kuchári? Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Petr Jezowicz (+1), tondabh (+1), Debora (+1), Jaro Stoklasa (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)