Téma uzavřeno 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Environment a zdravá výživa
04.01.2014, 02:01 AM
Příspěvek: #55
RE: Environment a zdravá výživa
Vyzerá že sa vraciame k téme , tak sa pridám. Možno nájdu pochybovači či toto patrí k zdravej výžive. Potom by to mohlo patriť k vláknu "Co všechno pro nás příroda může udělati" ktorú navrhoval Tonda Wink.

Ďalší spôsob ako uchovať niečo na zimu je namočiť to do alkoholu. Na fotke to tmavšie je medvedí cesnak v domácej pálenke. Recept veľmi jednoduchý. Listy cesnaku nakrájať , zaliať pálenkou a nechať pár týždňov vylúhovať. O jeho účinkoch sa dá nájsť na internete veľa. Užívať striedmo , podobne ako ten bordový likér. Potrebujeme naň len trnky cukor a domácu pálenku. Ak nemáme tak nejakú bielu bez výraznej chuti. Do 3,8l pohára ktorý sa používa na kŕmenie včiel nazbierať do cca 1/3 trnky , 0,5 kg cukru a zaliať do plna pálenkou. Komu sa to zdá veľa môže to pomerom rozdeliť na menšiu dávku. Ja som tentokrát cukor nahradil medom a chutí to vynikajúco. Napadá ma preto myšlienka či by cukor mohol byť nahradený medom aj v ostatných receptoch , nie len koláčoch kde sa s tým stretávame najčastejšie. Napríklad aj v tom kečupe čo písal Aleš. Rozmýšľam či by išlo o rúhavé plytvanie a znehodnotenie cenného medu alebo že sa to tam jednoducho nehodí? Čo poviete majstri kuchári?

Přiložené soubory Miniatury

Zázrivá , 650m
Hlasování: Petr Jezowicz (+1), tondabh (+1), Debora (+1), Jaro Stoklasa (+1), Milan Bencúr † (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Téma uzavřeno 

Příspěvky k tématu
Environment a zdravá výživa - tondabh - 16.12.2013, 11:01 PM
RE: Environment a zdravá výživa - Miroslav Macek - 04.01.2014 02:01 AM
RE: Environment a zdravá výživa - Milan Urík - 05.01.2014, 10:04 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)