Environment a zdravá výživa
|
20.12.2013, 09:39 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.12.2013 10:24 PM od Debora.)
Příspěvek: #19
|
|||
|
|||
RE: Environment a zdravá výživa
skotské klobásky alá Shortie
1 cibulku 2 lžíce rostlinného oleje, nebo 2 plátky másla 250 g na plátky nakrájených hub 400 g přez noc namočené sušené cizrny, ale může být i z dózy, jen bacha, vnitřní obal dózy obsahuje změkčovadla 1/2 lžíce kari (pasta) nastrouhanou kůru z jednoho citrónu (bio) 2 stroužky česneku 2 lžíce bílého vína 75 g strouhanky 1 lžíci cukru, sůl, pepř a tymián a trochu mouky na poprášení Cibulku nasekáme na kostičky a asi 3 minutky posmažíme v pánvi na másle, nebo v oleji, než přidáme k cibulce houby. Směs cibulky a hub necháme smažít hezky do zlata. Pak smícháme směs s kari pastou, bud' doma vyrobenou, ale dá se koupit hotová. Přidáme 2 polévkové lžíci vína, nebo 1 lžíci rašelinnové whisky z Islay (Ardbeg) a vše dobře promícháme s cizrnou, citrónovou kůrou, tymiánem, česnekem a cukrem. Už jen podle chuti osolíme, opepříme a vmasírujem strouhanku. Ted' si poprášíme dlaně moukou, naválcujem klobásky, které potřeme trochou másla, nebo oleje a položíme na plech. Klobásky opékáme v troubě na středním žáru asi 10 minut a během opékání je častěji otočíme. Přílohou si můžeme podle chuti dopřat zelíčko s karamelizovanou cibulkou a bramborovou kaší. Když nám počasí dopřeje, můžeme si klobásky opéct na sluníčku na grilu, pak nejlépe na alobalu. _____________________________ Recept na kari pastu po domácku 3 jarní cibulky 2 stroužky česneku 3 lžíčky citrónové trávy 1 hrst koriandru 3 malé chilli 2 polévkové lžíce oleje a 2 polévkové lžíce vody 1/2 lžičky mletého kmínu 1/2 lžičky kurkumy |
|||
Hlasování: Petr Jezowicz (+1), Miroslav Macek (+1), tondabh (+1), Milan Bencúr † (+1), Leoš Dvorský (+1) Zobrazit vše | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)