Téma uzavřeno 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Environment a zdravá výživa
20.12.2013, 01:05 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.12.2013 01:50 PM od tondabh.)
Příspěvek: #15
RE: Environment a zdravá výživa
Langoše

- 2 kg hladké mouky
- ½ kg celozrnné mouky
- 2 x droždí instantní
- 5 čl soli
- 2 pl cukru
- voda podle potřeby

Zaděláme těsto které necháme 30 minut odpočinout, poté na naolejováném vále vyválíme placičky tloušťky kolem 6 mm, necháme chvilku odpočinout a sázíme do rozpáleného oleje. Smažíme do zlatova z obou stran necháme odkapat a nazdobíme buď na sladko nějakou domácí marmeládou nebo na slano kdy potřeme česnekem, posypeme sýrem a pokapeme kečupem.

Zapékané sabjí.

Omyjeme 2 Kg brambor necháme ve slupce a nakrájíme na čtvrtky,když jsou velké tak na šestinky.

Do velkého pekáče dáme 8 plátků másla asi půl cm silné a nasypeme brambory které osolíme 2 čl soli(čl = čajová lžička).Dáme péct do naplno rozpálené trouby na 45 minut,a mezitím si nakrájíme na přiměřené kousky zvlášť květák, brokolici a na plátky asi 8 středních rajčat.

Po 45 min přidáme vrstvu květáku okořeníme dle chuti (kmín mletý, indický(římský)kmín mletý, pepř,oregano apod.) a posolíme půl čl soli a poklademe 4 plátky másla, dáme péct na dalších 10 minut, poté přidáme další vrstvu z brokolice a zase pokořeníme a posolíme půl čl soli a dáme péct na dalších 10 minut, poté přidáme vrstvu rajčat které posolíme 1 čl soli poklademe plátky sýra a dáme péct na dalších deset minut.

Jako příloha je vhodná rýže či pohanka.

Haribol přátelé, posílám receptík na tataráček, ale předem upozorňuji, je to vše o dobře vyvinutých chuťových buňkách jednotlivce, v tomto případě kuchaře.

Tatarák.

Takže na 1Kg oloupaných ve slupce uvařených brambor, které najemno rozmačkáme vidličkou či nastrouháme, dáme 1Ks velký najemno nakrájený pórek(2Ks slabších), 1 PL Worčestrové omáčky, 2 Pl Sojové omáčky, 2Ks Kečup jemný(sladký), 1Ks Kečup ostrý(kečupy musí být vynikající chuti), 4 ČL Soli, 2 Pl Hořčice.

Vše důkladně v míse promícháme a necháme chvilku proležet. No a teď přijde to nejdůležitější, OCHUTNÁME a po chuťové analýze přidáváme co je třeba ke zlepšení chuti až k dokonalosti, vždy dobře promícháme a po chvilce ochutnáme a přidáme to co považujeme za vhodné, podáváme na očesnekovaných topinkách, nebo na kolečka nakrájeném rohlíku jako chuťovky(to pro ty, kteří mají problém s kousáním topinek), možno namazat i na chlebe k svačině či přidat k rýži.

Výhoda tohoto tataráčku je, že vydrží klidně i týden ve sklenici v ledničce a to v nezměněné kvalitě, dobrou chuť přeje Tonda.
Hlasování: Aleš Molčík (+1), Leoš Dvorský (+1), Debora (+1), Milan Bencúr † (+1), Petr Jezowicz (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Téma uzavřeno 


Příspěvky k tématu
Environment a zdravá výživa - tondabh - 16.12.2013, 11:01 PM
RE: Environment a zdravá výživa - tondabh - 20.12.2013 01:05 PM
RE: Environment a zdravá výživa - Milan Urík - 05.01.2014, 10:04 PM

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)