Environment a zdravá výživa
|
20.12.2013, 01:05 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.12.2013 01:50 PM od tondabh.)
Příspěvek: #15
|
|||
|
|||
RE: Environment a zdravá výživa
Langoše
- 2 kg hladké mouky - ½ kg celozrnné mouky - 2 x droždí instantní - 5 čl soli - 2 pl cukru - voda podle potřeby Zaděláme těsto které necháme 30 minut odpočinout, poté na naolejováném vále vyválíme placičky tloušťky kolem 6 mm, necháme chvilku odpočinout a sázíme do rozpáleného oleje. Smažíme do zlatova z obou stran necháme odkapat a nazdobíme buď na sladko nějakou domácí marmeládou nebo na slano kdy potřeme česnekem, posypeme sýrem a pokapeme kečupem. Zapékané sabjí. Omyjeme 2 Kg brambor necháme ve slupce a nakrájíme na čtvrtky,když jsou velké tak na šestinky. Do velkého pekáče dáme 8 plátků másla asi půl cm silné a nasypeme brambory které osolíme 2 čl soli(čl = čajová lžička).Dáme péct do naplno rozpálené trouby na 45 minut,a mezitím si nakrájíme na přiměřené kousky zvlášť květák, brokolici a na plátky asi 8 středních rajčat. Po 45 min přidáme vrstvu květáku okořeníme dle chuti (kmín mletý, indický(římský)kmín mletý, pepř,oregano apod.) a posolíme půl čl soli a poklademe 4 plátky másla, dáme péct na dalších 10 minut, poté přidáme další vrstvu z brokolice a zase pokořeníme a posolíme půl čl soli a dáme péct na dalších 10 minut, poté přidáme vrstvu rajčat které posolíme 1 čl soli poklademe plátky sýra a dáme péct na dalších deset minut. Jako příloha je vhodná rýže či pohanka. Haribol přátelé, posílám receptík na tataráček, ale předem upozorňuji, je to vše o dobře vyvinutých chuťových buňkách jednotlivce, v tomto případě kuchaře. Tatarák. Takže na 1Kg oloupaných ve slupce uvařených brambor, které najemno rozmačkáme vidličkou či nastrouháme, dáme 1Ks velký najemno nakrájený pórek(2Ks slabších), 1 PL Worčestrové omáčky, 2 Pl Sojové omáčky, 2Ks Kečup jemný(sladký), 1Ks Kečup ostrý(kečupy musí být vynikající chuti), 4 ČL Soli, 2 Pl Hořčice. Vše důkladně v míse promícháme a necháme chvilku proležet. No a teď přijde to nejdůležitější, OCHUTNÁME a po chuťové analýze přidáváme co je třeba ke zlepšení chuti až k dokonalosti, vždy dobře promícháme a po chvilce ochutnáme a přidáme to co považujeme za vhodné, podáváme na očesnekovaných topinkách, nebo na kolečka nakrájeném rohlíku jako chuťovky(to pro ty, kteří mají problém s kousáním topinek), možno namazat i na chlebe k svačině či přidat k rýži. Výhoda tohoto tataráčku je, že vydrží klidně i týden ve sklenici v ledničce a to v nezměněné kvalitě, dobrou chuť přeje Tonda. |
|||
Hlasování: Aleš Molčík (+1), Leoš Dvorský (+1), Debora (+1), Milan Bencúr † (+1), Petr Jezowicz (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)