Co se děje v úlech teď
|
16.01.2015, 02:23 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16.01.2015 02:26 PM od schützmeister.)
Příspěvek: #572
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(15.01.2015 11:14 PM)terez.c napsal(a): Rasťo, já si zatím bez klobouku netroufla, to, že jsem jištěná mi umožňuje mít u včeliček otevřené srdce, ale už se těším, až klobouk odložím....jsi skvělej, že nemáš nepotřebná přesvědčení a tím pádem včely věří toběA ještě, aspoň u mne, funguje v případě útoku zavřít oči, když to teda stihneš. Nejde ani tak o to, že to je nejoblíbenější cíl, ale možná už jste to taky pozorovali, přijde mi, že snad oči vyzařují nějaký signál, či co, prostě to funguje, že včely vás při zavřených očích ignorují a naopak když koukáte na mouchu nebo komára, rychle se dekuje. Jako nějaký záření. Samozřejmě to platí o včelách lítavých, ty co lezou po rukách už to tak něřeší. ![]() Jaro je ideální doba na sundání klobouku. Novoroční přesevzetí - dolů bez klobouků. (15.01.2015 08:15 PM)Jan Brunclík napsal(a):Já nevím jak cerany, ale ty moje, čím mají roztočů víc, tím maj menší chuť na rojení - nedojdou do tý síly. Nehledě už od toho, že na varoázu většinou končí v podletí a na zimu, to se už nerojí tak či tak. Tohle se nezdá jako věrohodná informace.Citace:terez.c Tak s tím rojením mám vcelku čerstvé poznatky (ne, že by se mi teď rojili včely), ale narazila jsem na jeden web, je včelařky z Hawaie a tam dorazily varoa před pár lety a rázem se tam všem vyrojily včely a ani jim nestačili zamávat. Je to útěková reakce. Vždyť ani těm, co mají "rojivé" včely se nerojí všechna včelstva každý rok...Citace:jirka.marx Dobra informace o tom rojeni diky Terezko |
|||
Hlasování: Tomáš Palata (+1), Debora (+1), terez.c (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)