Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aplikace "Včelařská databáze"
25.04.2015, 09:35 AM
Příspěvek: #11
RE: Aplikace "Včelařská databáze"
(24.04.2015 08:01 PM)OldaVP napsal(a):  Tak se pokouším přidat přílohu skenu úlové evidence,tak bude překvapení zda se objeví...

Jupí Big Grin ,podařilo se.
Omlouvám se všem účastníkům fóra,kteří musí pro čtení otáčet s monitorem.
Do příště to vypiluju.
Ahoj, trochu jsem ti pomohl s tím pilníkem Wink . Pokud budeš chtít pomoci otočit cokoli - není problém pomůžu. Wink
http://www.imagehosting.cz/images/vely.jpg

Mýlit se může každý, učený i nevzdělaný blbec ...
Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten vono, a pak se dílo podaří. Lokalita: Habartov (starý Habartov) okres Sokolov 485m Krušné hory
Hlasování: Debora (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
25.04.2015, 08:53 PM
Příspěvek: #12
(23.04.2015 11:26 PM)Debora napsal(a):  jo kdyby šli po mobilu, ten se dá zahodit, ty chytré potvory ale šli po majitelce mobilu Big Grin

Když mi dnes volal amatérský chovatel matek bez PP, očividně po mobilu šly. Ale žihadla dávali majiteli. To do nosu jsem vyhodnotil jako třetí nejzajímavější v mé žihadlové kariéře.
25.04.2015, 09:29 PM
Příspěvek: #13
Jé, tak to je dobrý, dnes jsem se nevědomky s mobilem v ruce zastavila kousek od ulů a pěkně mě prohnaly, naštěstí jsem byla rychlejší a ani do vlasu se mi nestihly zamotat Big Grin
Žihadlo do nosu musí být fakt lahůdka Tongue
25.04.2015, 09:40 PM
Příspěvek: #14
Abychom neobjevovali Ameriku, pár včelařských databází již existuje, já vím o těchto http://www.vcelynastrese.cz/jaknato/zaznamy.html
ale určitě jich bude více.
BTW máte někdo nějakou seriózní práci, že mobil ovlivňuje včely? Podle mě je to pitomost, nad včelama mám les wifi antén, chodím k nim běžně s mobilem a nic k jsem nepozoroval. Psal o tom nedávno Titěra ve Včelařství, dělaly se pokusy a včely reagovaly pouze na pod dráty velmi vysokého napětí a to musely být umístěny přímo pod vedením, 5 metů bokem už byly v klidu.
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
25.04.2015, 10:45 PM
Příspěvek: #15
Když stojím nad otevřeným úlem, s mobilem v jedné ruce a přilepeným k uchu a druhou rukou pokračuji v prohlídce včelstva, tak rozhodně mobil není to co by včelám vadilo. Víc reagují pouze na situaci, kdy se při telefonování nad včelstvo nakloním, abych lépe viděl, a při mluvení do včelstva víc funím. To startují některé zadkem dopředu.
Hlasování: Milan Bencúr † (+1)
25.04.2015, 11:25 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.04.2015 01:46 AM od Debora.)
Příspěvek: #16
ano, ale každý z nás má na včelnici něco jiného. Ty mazlíci Vám hodně odpustí, ale musíte je opravdu vodit za ručičku. Na mobil reagují jen včely. Idea Ty mají vymakané hygienickým chování. Na to je ten mobil docela dobrý indikátor.
25.04.2015, 11:39 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25.04.2015 11:43 PM od Leoš Dvorský.)
Příspěvek: #17
Tak já nejsem opisovač opisovačů a dám nejprve na vlastní zkušenost a pak na nějaký odkaz a to si ještě dávám hodně velký pozor, kdo na něj dává odkaz a kdo jej zpracoval. Je to ještě před r. 2009. V té době se i dost diskutovalo o tom, zda to mizení včel není způsobeno mobily, vysílači a já nevím čím ještě. Tehdy jsem měl Motorolu V. Byl jsem u včel a zrovna mi volal kolega z Jablonce. Byl krásný prolet mladušek tak jsem mu chtěl dát poslechnout. No a celý ten chuchvalec včel se posunul vedle, normálně jsem je odehnal. Zopakoval jsem to několikrát, vždy se stejným účinkem. Tak jsem pak telefon položil na leták (to jsem již nevolal).
Včely se mobilu vyhýbaly a chodily tak 10 cm, vedle. Když náhodu nějaká náhodou dopadla na mobil, tak ihned vyletěla jak čert jako když se dítě dotkne rukou horké plotny. Když jsem dal ´mobil pryč, trvalo to tak 15 minut, než včely opět sedaly na místo, kde byl. Bude to někde na nějakém foru, dost se o tom diskutovalo. Nakonec mi, tuším pan Pazderka (Palán) vysvětlil, že to bylo asi baterií nebo čím, tomu já nerozumím. Véčeko LG, které jsem měl později, to nedělalo a současná Nokia taky ne.Vím ale, že jsem tehdy nebyl jediný, kdo si toho všiml. Asi záleží hodně na mobilu. Ty dnešní jsou asi modernější. Odsuzovat ale něco, co jsem já nezažil,........??? LD

Včelařit bez chemie je normální!
Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem!
25.04.2015, 11:51 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.04.2015 02:12 AM od Debora.)
Příspěvek: #18
vysokofrekvenční elektromagnetická pole zvýší teplotu v úlu v zimním období až o 4°C a v letním období o 3°C. Je to nejjednodušší cesta, jak si postavit vlastní "termosolární úl". Na to stačí obyčejný CB radiový přístroj s frekvenčním pásmem 27 MHz a anténa. Na jaře pak má včelstvo lepší rozvoj a v sezóně lépe ploduje. Přesto nehrozí přemnožení roztočů, naopak reprodukce roztočů se sníží. Z těchto důvodů si podnikaví včelaři začali patentovat své vlastní "termosolární úly". Jasně že solární pojem určitě vzbuzuje více důvěry než Teslův-, nebo mikrovlnný úl. A ještě drobný efekt: mraky matečníků a 100% rojení. To jim už nevymluvíš. Wink

(25.04.2015 09:40 PM)Mlha napsal(a):  BTW máte někdo nějakou seriózní práci, že mobil ovlivňuje včely?

zkus to posoudit objektivně: Verhaltensänderung unter elektromagnetischer Exposition
26.04.2015, 07:51 AM
Příspěvek: #19
(25.04.2015 09:40 PM)Mlha napsal(a):  Podle mě je to pitomost, ..., chodím k nim běžně s mobilem a nic k jsem nepozoroval.

Já taky ne. Až včera. Klečel jsem na zemi asi 5 metrů před úly. Někdy si mě proskenují a odletí, ale tyhle jakoby důkladně skenovaly buď mobil, nebo ruku co jsem ho v ní držel. V počtu 1 - 4 obtěžovatelky. A docela dlouho. Dostal jsem pak jedno do kloubu prstu a jedno do nosu. A byla to útočná žihadla, žádná obranná, páč to do prstu mi udělalo modřinku a to do nosu mi spočítalo nervy v zubech v horní čelisti. Jinak když dostanu žihadlo tak za dvě minuty už nevím jestli to bylo do ruky nebo do nohy.
Z pohledu zúčastněného pozorovatele se zdálo že jdou fakt po tom mobilu. Myslím že jsem to Jirkovi několikrát říkal ještě než došlo k incidentu že po něm jdou (ne po něm, ale po tom telefonu).
Je to nějaká dvousimková Nokia za 700,- a včely mám většinou trenýrkové.
26.04.2015, 10:12 AM
Příspěvek: #20
Kohoute o včerejšku mi nemluv, byl jsem ve včelách a takové je nepoznávám, včera muselo se něco dít (večer přišly pršky tak buď tlak či tak něco). Pak jsem byl u mámy sekat zahradu a včely co tam mám také útočily, naprosto bez důvodu, nikdy jsem nezažil, že by je sekačka (elektrická) takhle dráždila. A ani v jednom případě jsem neměl mobil. A do toho mi volala manželka z chaupy, že dcerka slízla žihadlo od včelek co mám tam. Tedy včera bylo něco divného co se včelám plošně nelíbilo, mobil nemobil.
Deboro vidíš, CBčko na střeše (také kousek od včel) ještě mám, tak musím zkusit zavysílat, aby ta pětiosmina byla k něčemu užitečná Smile nevysílal jsem dobré dva roky. Každopádně CB vysílá pouze 4W a jen když zaklíčuješ a anténa se snaží vysílat do okolí, ne soustředit výkon do jednoho místa (jako např. magnetron v mikrovlnce), tedy takto zvýšit tepotu by bylo složité.
Zběžně jsem se koukal na tu sudii, je tam zajímvá teorie, že včela či plást s stává pro určité frekvence anténou a mohou jim vadit, musím si oprášit teorii z ČVUT FEL a přečíst si to pořádně s kalkulačkou v ruce. Každopádně včla je malá, tedy jednalo by se o vysoké frekvence a těch E band rádií zase moc není.
LD to s tou baterkou je zajímavé to mě nikdy nenapadlo. Dnešní mobily mají v sobe většinou již Li-Pol baterie, ty staré měly NiCd nebo NiMH. Tedy včelky mohly reagovat na přítomnost určitých prvků. Pokud o tom více najdete prosím zveřejněte to.
A prosím admina o pořádek na fóru, do vlákna o včelařským SW jsme zatáhli diskusi o včlách a elektromagnetickém záření.
Odpovědět 

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)