Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 1 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medovina
16.10.2015, 03:55 PM
Příspěvek: #6
RE: Medovina
Několik let používám kvasinky Schimansky - Power, mají velký rozsah kvasné teploty a nemají tak silnou bouřlivou fázi. Přidávám živnou sůl (dokonce se doporučuje ztrojnásobit množství z návodu). Kvasím ve skleněných demižonech s bublačkou. Do bublačky nalévám líh, nepřitahuje to tolik mušek, které se tam normálně topí.
Prý to jde vykvasit i v plastových sudech, ale to by se mi asi nelíbilo.....
Zpočátku jsem přidával do demižonu kousek skořice, prý pro lepší vyčeření, ale už ji nedávám, dělám čistě přírodní medovinu a s čeřením problém nemám.
Celkově doporučuji vysokou úroveň čistoty (nádob, nářadí i vstupního materiálu), medovina je velmi ochotná přijímat pachutě.
ms
Hlasování: Debora (+1), Leoš Dvorský (+1), Aleš Molčík (+1), Palino 123 (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Příspěvky k tématu
Medovina - Palino 123 - 15.10.2015, 10:47 AM
RE: Medovina - Rasťo 71 - 15.10.2015, 10:11 PM
RE: Medovina - Palino 123 - 15.10.2015, 10:43 PM
RE: Medovina - Rasťo 71 - 16.10.2015, 09:26 AM
RE: Medovina - Palino 123 - 16.10.2015, 09:55 AM
RE: Medovina - Martin Smutný - 16.10.2015 03:55 PM
RE: Medovina - Palino 123 - 16.10.2015, 04:45 PM
RE: Medovina - OldaVP - 20.10.2015, 10:35 PM
RE: Medovina - Aleš Molčík - 21.10.2015, 08:08 AM
RE: Medovina - Palino 123 - 26.01.2016, 08:35 PM
RE: Medovina - Kamil Střelka - 28.01.2016, 06:06 PM
RE: Medovina - Palino 123 - 20.02.2016, 11:21 PM
RE: Medovina - Stanislav Rataj - 20.05.2016, 01:11 PM
RE: Medovina - Debora - 20.05.2016, 01:43 PM
RE: Medovina - Víťa - 20.05.2016, 05:01 PM
RE: Medovina - Martin Smutný - 25.05.2016, 02:37 PM
RE: Medovina - Debora - 25.05.2016, 05:15 PM

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)