Aplikace "Včelařská databáze"
|
16.09.2015, 02:16 PM
Příspěvek: #29
|
|||
|
|||
RE: Aplikace "Včelařská databáze"
Ahoj, zkusím oživit tohle téma s původním záměrem lyn_xe dobrat se nějakých dobrých praktik pro vedení záznamů, aby podle toho mohl zkusit vytvořit WEB aplikaci.
Impulsem mi byl Leošův dotaz, kdo si vede nebo nevede záznamy, na rojení v Bílsku. Já jsem mezi těmi, co si je vedou hodně sporadicky, zato o to víc chaoticky ![]() Dost by mi pomohlo vidět nějaký funkční systém vedení záznamů a vaše postřehy, co vám funguje, na co to je dobré sledovat, co z toho pak můžu zjistit apod. Já obvykle mám tendenci věci nedělat, když nevím proč. Takže dokud nám např. Leoš nevysvětlil, k čemu je dobré znát plodovou křivku včelstva, tak jsem plod sledoval zjednodušeně řečeno jenom stylem "je/není", "hodně/normál/málo/žádný" a je v "pořádku/je divný". Ale v tomhle stylu si v podstatě jen ověřím, že tam matička je a klade, ale už nemám šanci dát si dohromady, že touhle dobou už by neměla plodovat a přitom ploduje jak blázen, nebo naopak. Nebo že je to letos úplně jinak než loni. Takže po vysvětlení už chápu, proč to sledovat a k čemu mi to může být dobré. Jinak obvykle chodím ke včelám s mobilem (btw. zatím jsem nevypozoroval rozdíl jestli mám nebo nemám mobil v kapse) a když vidím něco zajímavého nebo se chci podívat do japonce zespodu, tak tam šoupnu mobil, nafotím a zhruba vidím, jak na tom jsou. Problém ovšem nastává jako vždy se zpracováním fotek. Dost často se k tomu nedostanu hned ten den, pak ani ten další a za týden už si nejsem jistý, který úl to byl - ano, stačilo by si prvně nafotit celkový pohled a pak detail, ale to bych pak už asi zapomněl, co jsem tam chtěl dělat. Ale myslím si, že v tom může být také potenciál, když by člověk mohl systematicky stejně jako psané záznamy procházet a porovnávat obrazové záznamy - jak vypadalo včelstvo, plásty/stavba různá období. Máte nějaký tip na nějakou aplikaci, která by pomohla vést si takovou obrazovou evidenci? Resp. vygúglit se jich dá mnoho, ale používáte někdo nějakou z nich a funguje vám to? Pro mě je to spíš okrajové téma a prvně je potřeba zvládnout evidenci v tužce, ale když už ty včelky fotím, tak by z toho mohl být i větší užitek než krátkodobé pokochání ![]() Nedá se odkázat na nějaké "standardy" vedení záznamů, nebo je to co včelař to unikát? Příp. nestálo by to za přednášku na nějakém dalším rojení? Vysočina - Hamry nad Sázavou 555m, RM 39x24 |
|||
Hlasování: Petr Mirovský (+1), mirbecka (+1), Crha Karel (+1), terez.c (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)