Co se děje v úlech teď
|
29.05.2015, 09:00 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 29.05.2015 09:01 PM od Crha Karel.)
Příspěvek: #787
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Naprosto chápu Tvé rozčarování, někdy to tak prostě je, ale pochybuji, že je to o matkách, spíše o snůšce. Máme rozdílné lokace, takže nemohu radit, jen se podělím jak to vypadá u mne, třeba Tě něco napadne. Je třeba vycházet ze znalosti svých snůškových podmínek
Květová snůška u mne skončila jabloněmi před týdnem, vytočil jsem 12 sklenic a teď mám snůškovou přestávku. Budu ještě nejméně týden až 10 dní čekat na maliny a kiwi argutu a něco z lesního křovinného porostu, krušina apod. Slabě zanesené rámky ze třech medníků jsem soustředil do jednoho a ostatní započal krmit. Poloprázdný medník cestuje po dvou dnech ze včelstva nad včelstvo, takže jsou průběžně krmena všechna, matky nepřestávají klást, včelstva nevyjídají putovní medník, který je vždy o trochu těžší, ani neútočí na přikrmované oddělky a až přijdou maliny, budou nastartovány na opětnou instalaci medníků nad všechna včelstva. Hraju si takhle protože mám jen tři, využívám zásahů i pro cukrování a doufám, že je to lepší než nic a nijak zvlášť je to ani neruší. |
|||
Hlasování: schützmeister (+1), Jan Brunclík (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 7 Host(é)