Poraďte prosím
|
26.05.2015, 10:47 PM
Příspěvek: #36
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
Jaro , ďakujem za odkazy. Tie ale aj ďalšie iné som už naštudoval ale nedozvedel som sa ktoré orchidey s viscidiom by sa tu mohli nachádzať. Lúky v okolí mám prechodené krížom krážom. Od malička som s otcom kosil lúky ručnou kosou. A nemyslím tým len záhradu ale aj väčšie polia kde sme s kosou strávili aj celý deň. Pri tejto práci si človek všímal lúčne kvetenstvo. Otec mi ukázal že sa dajú jesť krehké steblá mladej trávy , štiav , kozina , sladič , krasovlas , aj "zemský orech" ktorý som už dávno nevidel. Poznám hádam všetky liečivé rastliny rastúce v okolí. Z mnohých si pripravujeme chutné čaje. Preto sa čudujem že mi tie orchidey voľajako ušli. Viem kde rastú rastú vstavače , prstnatce aj papučky , ale neviem či si z týchto môžu to viscidium priniesť. Zhodou okolností práve dnes vyšiel v novinách MYOrava článok: Oravskú Malú Fatru zdobia orchidey. Píšu tu že polovica z osemdesiatich druhov orchideí ktoré sa vyskytujú na Slovensku rastie v Malej Fatre a Zázrivá patrí medzi bohaté lokality. Takže tie krásavice tu niekde budú poschovávané pred našimi očami a len včeličky a botanici o nich vedia , ale nepovedia
![]() Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Debora (+1), schützmeister (+1), Crha Karel (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)