Co se děje v úlech teď
|
23.04.2015, 01:22 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.04.2015 02:13 PM od Debora.)
Příspěvek: #740
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(17.04.2015 03:55 PM)Debora napsal(a): po pylu jdou letos jak divoký, začalo to už začátkem března vynášením pylu z úlů zkolabovaných včelstev. Vypadá to na dobrý rok pro testování teritoriální virulence a asi přijde ta zmíněná výměna včelařů. Už jsem to někde psala, že v lonském roce bylo možné pozorovat, jak některá včelstva jakoby rázem přestala nosit pyl, i když ho bylo nadále dostatek. Na začátku letošního roku jsem pozorovala jak včelstva z úlů uhynulých včelstev vynášejí uložený pyl! Toto chování jsem v minulých letech nepozorovala. Nechci si mýt ruce v neúhonnosti, stále blbnu a letošní úhyn včelstev na mém stanovišti je děsivý, tak že se musím neustále učit, ale dovoluji si položit otázku, jestli je tu možné pozorovat souvislosti s chováním včelstev narkomanů? Viz aktuální studie o neonikotinoidech ve vlákně pesticidy. Přesto, že jsou některé neonikotinoidy od podzimu roku 2013 v zemědělství zakázány, mohou se nadále používat v zahradnictví na šlechtění okrasných rostlin a keřů. To potvrzují nezávislé testy, kdy byly v 98% okrasných rostlin a keřů nalezeny pesticidy a polovina z nich působí na bázi neonikotionidů. Mnoho důvěřujících zahrádkářů, kteří se právě včelám, čmelákům a jinému hmyzu snaží dopřát bohatou pastvu, tak přivádí hmyz do velkého nebezpečí. |
|||
Hlasování: renttip (+1), Jan Brunclík (+1), terez.c (+1), tondabh (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 10 Host(é)