Co se děje v úlech teď
|
13.04.2015, 12:03 PM
Příspěvek: #723
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Tak u mě se to konečně rozjelo, počasí přálo celý víkend a já jsem měl první možnost juknout do úlů (ve stinných zákoutích se ještě v sobotu držely zbytky sněhu). Teplota 11-15 st. C. Občas vítr, v neděli sem tam trochu deště. Včelky nosí nacpaný košíčky zářivě žlutého pylu, ve všech 14 ti úlech je cca 1/2 rámečku plodu, zásob dostatek (hlavně starých medových, nebo co to je - víčka jsou velmi tmavá a obsah dost hutný). Spotřeba vody je 16 litrů za 4 dny (4 l denně). Chtěl jsem provést vteřinovou prohlídku podle Evži Babíka, ale..... likvidace starých souší zespoda + trochu problémy s plísní na krajních rámečkách. Všechno ven, vyřezat, vyčistit - dělal jsem to celou sobotu asi 21.600 vteřin. Za cca 14 dní rozkvete ptáčnice a dostanou všechny nástavek staveb. rámků bez mezistěn. Z vrchních louček je hromada propolisu - už je ve slivovici, bude tinktura "na všechno". Musím konstatovat, že mi bylo po dlouhý době super fajn a tak nějak se ke mě ty moje holky i chovaly pěkně... Ne tak u synka - přišel přes varování očumovat když jsem měl rozebraný dílo a chytil pigáro přímo pod oko. Vypadá jak po prohraným boxerským zápase. Nejak jsme to zvládli, ale kdo můžete, poraďte jak na to ? Otekla mu půlka hlavy a oko nevidět. Já takový reakce nemám, takže neznám...
Nakonec se mi podařilo sehnat 5x vrbu 3mužnou v kořenáčích + 30 řízků a asi 100vku řízků vrby košíkářský, takže příští víkend žádnej vandr, ale zahradničení ![]() |
|||
Hlasování: Pavel (+1), terez.c (+1), Marek Lžičař (+1), Miroslav Mareš (+1), Debora (+1) Zobrazit vše | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 9 Host(é)