Co se děje v úlech teď
|
17.12.2014, 04:27 PM
Příspěvek: #467
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(17.12.2014 03:46 PM)Tomáš Palata napsal(a):(17.12.2014 03:22 PM)Jaro Stoklasa napsal(a): A ako inak tie myšlienky dostať von?...Mám takovou zkušenost. Byl jsem na třech přednáškách Leoše Dvorského tady u nás v okolí. Zájem. Bezva. Všem se líbilo. Jen jaksi se ta praxe ne a ne a nemění. Stále je u nás (a nejen u nás) v ZO první kriterium úspěšnosti včelaře "... kolik jsi vytočil...?", pak se diskuse stočí na vychytávky u krmících víček, udělátek na fumigaci, kvality jednotlivých výrobců mezistěn a ap. Hrách na stěnu. Kdo chce něco změnit, ten si nás najde. Ostatně tato komunita jinak nevznikla. U Tomáše lze najít dvě základní pravdy , odspodu, 1) Šancaři asi vznikli , protože jsou jiní než většina a nebo, mají včely hlavně jako hoby. 2) Schůze co jsem zažil bylo téma , a, kolik jsi vytočil a za kolik prodáváš b, kdy budou dotace ( spolkové ne státní ) a na co c, nemělo by se přispívat hlavně těm starším na medomety , pastovače medu, pařáky ,mezistěny , rámky , nákup matek, než mladším ( začínajícím) e, matky je lepší kupovat stojí jen 3 stovky , je s tím strašná práce. Shrnu , pokud nedotovaná matka bude stát 1,000,- , oddělek 3.000,- všichni začnou chovat. Otázka na konec : co ničí skutečnou cenu kvalitní matky , oddělku ? a nepodporuje chovatelství ? Díky za odpovědi. Jindřich |
|||
Hlasování: Debora (+1), Miroslav Mareš (+1), Martin Smutný (+1), Leoš Dvorský (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 6 Host(é)