Co se děje v úlech teď
|
17.12.2014, 03:56 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17.12.2014 03:58 PM od Jaro Stoklasa.)
Příspěvek: #466
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Práve pre to, čo popisuješ v príspevku, je nutné to šíriť viac. Ako si to nájdu ľudia, ktorí o ničom takom netušia? Keby si to prečítali, možno by sa zamysleli, niektorí by to i skúsili. Iní by videli, že to funguje, možno by tiež skúsili. Tu na tomto fóre, ale i na vcelarskeforum.cz funguje len malá komunita ľudí vzhľadom na celkový počet včelárov. Taká malá skupinka samá pre seba. Ak chceme niečo zmeniť, treba výjsť z tohoto uzavretého kruhu von... Iba tak môžeme pomôcť. Ja mám skúsenosť, že keď sa s ľuďmi komunikuje im blízkym spôsobom, ide to. 80 ročný včelár ide skúšať warre a prírodné včelárenie. 60 rokov včelári konvenčne. Dva roky vie o mne. Chce to skúsiť, lebo vidí, že to môže fungovať. Z internetu sa to nedozvedel, hoci sem tam na ňom s vnukom surfuje... Iní o internet ani nezakopnú. Internet nie je dobrým komunikačným kanálom pre súčasných včelárov v ČR a SR, len pre mladšiu komunitu...
A čo sa týka otázky "kolik si vytočil", tak už som viackrát písal, že to považujem za správne kritérium. Dobrý medný výnos viac rokov po sebe je prejavom vitality a kvality včelstva... Je to výborné kritérium zručnosti alternatívneho i konvenčného včelára. |
|||
Hlasování: Miroslav Matucha (+1), renttip (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 5 Host(é)