Svatojánská Metodika
|
14.11.2014, 08:24 PM
Příspěvek: #17
|
|||
|
|||
RE: Svatojánská Metodika
Děkuji všem za vyčerpávající odpovědi!
Hodně mi pomohla odpověď uživatele "schützmeister" - porovnání smetenec, oddělek, roj - co se týče síly a schopnosti přežití ve vztahu k době vytvožření: "Jestli budeš začínat s oddělkem / smetenec je ještě horší / - tak dobrý termín je květen, v červenci a jen na medu, kdepak by ho asi vzali ? Pokud v Beskydech nekvete vřes, tak v červenci už musíš jenom krmit a krmit. Vykrmit oddělek na medu je možný nejdýl do půl června. Spíše bych šel do májovýho roje. " Dále díky Aleši Molčíkovi za příspěvek k převodu oddělku na volnou stavbu. A díky i za kritické poznámky k svatojánské metodice. Můj cíl je včelařit skutečně co nejpřirozeněji s minimem použití léčiv s maximálním ohledem na včelky a s výtěžností čistě pro potřebu mé rodiny. Zatím mě vše směruje k vyzkoušení Japončíka. Jen by mě zajímalo, jaké léčení, pokud nějaké vůbec - chovatelé v tomto typu úlu používají. Jen ať v tom nedělám binec....vznesu dotaz raději i na vlákno u Japonce. ![]() Co se týče Vaška Smolíka, tak i když mu metodika příliš nevychází, patří mu za mě velký dík, protože právě jeho metodika mě navedla na snahu podívat se na chov včel nekonvenčně a s maximálním ohledem na včely. I za cenu malých výnosů medu. Tak nějak pořád mám snahu přinést dcerce na stůl med prostý látek, které mému laickému uchu zní jako faraonská kletba Setiho I. určená vykradačům hrobů. |
|||
Hlasování: tondabh (+1), Debora (+1), renttip (+1), terez.c (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)