Pohľad na včelnicu.
|
12.03.2013, 08:20 PM
Příspěvek: #15
|
|||
|
|||
RE: Pohľad na včelnicu.
Měl bych k tématu dvě zajímavé pozorování .
Problém brabenec : vždy jsem se jich bál, jak nás nabádá literatura. Mám jedny včely vyloženě v mravencové lokalitě. Přišel jsem na to, že si stejně jako vosy a včely v podletí vybírají jen nejslabší. A taky, že spíše okupují dna nebo trochu hrozí na jaře, ale jakmile jde včelstvo do síly, nechají toho. Zkušenost je s velkými lesními brabenci i malými zemními. Prostě, naučili mě, že se jich není třeba bát, pokud nechováme slabochy. A taky, že jakákoli izolace je pro ně ráj. To je jediné. Vykoušou polistyrenn nastěhují se do dvojitých stěn. Klasické dřevěné úly a dobré včely a pak nepotřebujete formistop ani metr od mraveniště. Vlhkost : Od loňska mám včely taky na větrné louce v 800m.n.m. Na mých ostatních 3 níže a skytěji položených stanovištích mě vlhkost velmi trápí. A kupodivu jsem přišel na to, že na tom větrném je to bez problému. Chci tím říct = je to stanoviště a neplatí, že větrné není pro včely vhodné / taky jsem se moc bál / . Slunce, vítr, čistý vzduch a jsou jako fík a nemusím nijak čarovat. Kryté stanoviště je , zdá se, další blud, koneckonců, normálně jsou včely daleko výš, takže na větším luftu. |
|||
Hlasování: Petr Jezowicz (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)