Co se děje v úlech teď
|
16.07.2014, 08:07 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17.07.2014 08:04 AM od Leoš Dvorský.)
Příspěvek: #305
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Ahoj Honzo, s tou KM máš tyto možnosti:
a) trochu jsi to přehnal a tyhle mají "spálený pajšl". Je to ta poslední možnost o které psal Michal. Já na tvrdo celý formidol doporučuji když je mezi plodem a formidolem cca 16 cm, když ho dáváš se shora. KM je jako skalpel, musíš se s ním naučit zacházet a jinak než v praxi to nejde. b) odcházejí nejprve ty nejvíce poškozené včely. Zvyšuje se i tzv. grooming, to poznáš ve spadu, když dáš roztoče pod mikroskop. Někdy to bývá masakr, jindy skoro nic. c) obojí dohromady- to bych si tipnul já. Za týden prozatím nic nedělej. Jen když bude spad vyšší. Doufám, že jsi ošetřil jen to jedno včelstvo, já to jinak nedělám. Paušální ošetření je dáávno překonané, tak se to uč. Matek máš dostatek? Super, vybírat můžeš jen když jich máš nadbytek, tak neváhej. S výměnou bych ale počkal tak týden po odparu KM. Pak ale budeš muset s další aplikací počkat až se nové matce vylíhnou včely. Já myslím, že jednou formidol bude stačit. Ozvi se za týden, abys to neuspěchal a poradíme se co dál. LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)