Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chov matek pomocí nouzových matečníků
26.01.2013, 11:31 AM
Příspěvek: #12
RE: Chov matek pomocí nouzových matečníků
Jen pro upřesnění - to, že hlídá matečníky - je myšleno jestli tam jsou, ne ? Podle mé zkušenosti nemusí být ani zavíčkované / stejně nikdy nejsou najednou, je tam až týdení rozdíl /. Stačí dělit , jak nějaký najdu. Hledat matku je taky dost přepych. Tohle je klasická oddělková metoda, většinou se pak ani se starou matkou nevyrojí.
A ještě prosím - on dokrmuje při Demeter certifikaci ? To je možné ? Stejně tak si myslím, že likvidace staré matky při tomto stylu není zcela košer ? Čistě náhodou, nezajímáte se o Demeter ? Zatím jsem tu nikoho nenašel.
[/quote]

S Demeter jsem se pouze setkal a některé věci mě zaujaly, jiné méně (např. kys. šťavelová). Beru to pro sebe jako inspiraci do mé mozaiky, kterou bych chtěl rozvíjet. Např. zmíněný výběr larvičky pro budoucí matku i následný výběr trubců nechat do budoucna na včelách.
Matečníky nemusí být samozřejmě zavíčkované, správným načasováním mám ale šanci na dostatečný počet matečníků.
Odstranění staré matky není nutné, beru to jako chovatelskou možnost pro sebe (nevím, jak praví Demeter). Dokmování jen při delším výpadku snůšky a to samozřejmě medem.
Hlasování: Debora (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Chov matek pomocí nouzových matečníků - Milan Urík - 01.12.2012, 11:05 PM
RE: Chov matek pomocí nouzových matečníků - Milan Urík - 02.12.2012, 04:42 PM
RE: Chov matek pomocí nouzových matečníků - Milan Urík - 24.06.2013, 09:55 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)