Chutné vegetariánske recepty
|
14.06.2014, 12:35 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.06.2014 02:02 AM od Debora.)
Příspěvek: #59
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
Každý den nás probouzí Vilémov. U Tondy jsme nalezli nejen člověka plného včel, ale i dům plný sýra. Zatím co se Tonda s Evženem ještě štourali ve včelstvu, odhalil nám Tomáš tajemství Vilémovské seneraje:
0,9 liter kefírku, připraveného z tibetských houbiček, se přidá do 8 litrů mléka, nejlépe ohřátého na 30°C. Na povrch syrovátka nám vyplave sušina, kterou pak stáhnem a procedíme, podle chuti okořenime bylinkami a uložime nejlépe do pytloviny. Po vychlazení uložíme polotovar sýra na hodinku do 20% solné lázně. Aby se nyní syrovátka a voda ze sýra vytlačila, zatížíme jej a necháme 24 hodin odpočinout. Dle možnosti můžeme hotový sýr nad kouřem vyudit. Kouř a sůl prodlužuje trvanlivost sýra. |
|||
Hlasování: Milan Bencúr † (+1), Aleš Molčík (+1), Petr Pokorný (+1), Leoš Dvorský (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)