Chutné vegetariánske recepty
|
27.04.2014, 07:47 AM
Příspěvek: #38
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
(26.04.2014 11:13 PM)Crha Karel napsal(a): Já jsem prvně dělal tvaroh z jogurtu a když se "nic" nedělo (neoddělovala se syrovátka, zazmatkoval jsem a pro jistotu tam ještě přidal kefír. Substanci nalil do plátna a zavěsil nad mísu (syrovátkou krmíme kočky a psa, Ti to milujou a srst mají hedvábnou, zvláště když je nastavená kachními vejci). I po 14 hodinách byla stále řídká, tak jsem přišel na to, že prostěradlo, které jsem kvůli tomu rozstříhal bylo z kvalitního hustého plátna minimálně propouštějícího syrovátku. Až následné přesunutí substance na protihmyzí síťovinu dotáhlo výsledný produkt k dokonalosti. Tvaroh byl, nemohu si odpustit opět použít to slovo, konzistence hedvábné a smíchaný se zavařeninou, ovrstvený na kypré lívance - prostě ............ Já dělám tvaroh ze zkyslého mléka, ale mléko, pro smetanovou chuť tvarohu, musí zkysnout při pokojové teplotě, pokud kysne v lednici je tvaroh chuťově mírně nahořklí. A na cezení používám uhelonové síto na med. Ve včelařských prodejnách prodávají sešité do trychtýře a s plátěným tunýlkem a šnůrou na zavěšení nahoře. Je o něco jemnější než mušina. |
|||
Hlasování: Rasťo 71 (+1), Debora (+1), Crha Karel (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)