Co se děje v úlech teď
|
11.04.2014, 01:49 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 11.04.2014 01:58 PM od schützmeister.)
Příspěvek: #239
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
(04.04.2014 03:01 PM)Jaro Stoklasa napsal(a): Ono neviem,č i to bude výškou. Ani cez sezónu neviem včelstvá na warre úľoch dostať na viac ako 3 nadstavky. Warre úle mi jednoducho už 4. rok nejdú. Nech robím čokoľvek. Med som z nich ešte nemal a skúšal som už mnohé.Jo, Dadant je Dadant - ale tohle mě zajímá - máš to na stejným fleku ? Stejný včely, stejný ošetřování ? Výška plástů u Waréček ? Zateplení ? V něčem to bude. Ta výška dělá rozdíl mezi stejným a stejným, tohle bude něco jinýho. (04.04.2014 02:32 PM)Leoš Dvorský napsal(a): Michale, jak jsou ty tvoje místní mírné? Dá se v nich bez nebo musíš mít skafandr jaku arfikanizované nebo neco mezi. Nechtělo by to v případě ostřejší varianty nějak zušlechtit? LDJak se to povede. Těch opravdu drsných je většinou jen pár a ty nejhorší nepřežili loňskou zimu. Ale nevím, záleží na hodnocení. Místní včelaři tvrdí, že mám bestie a je fakt, že tuhle před 14 dny jsem od jedněch musel utéct / bez kukly /, koupím téměř vždy i s kuklou. Nadruhou stranu, teď u mě byla Terez a říkala, že celkem ujdou. A loni jsem točil celý léto bez kukly. Takže to bude spíš okamžikem. Zušlechťuju přírodním výběrem a nepřijde mě to špatný. Jen ty vyloženě nesnesitelný radši moc nemnožim. Ale tak - do těch bodavých člověk moc neleze, a taky nemusí, takže medu mají povětšinou dost. Jediný co mi fakt vadí, že honěj sousedy při sečení. Už jezděj se sekačkou jenom za deště, co jim zbývá. To fakt nesnáší / včely i sousedi / |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)