Téma uzavřeno 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Environment a zdravá výživa
01.01.2014, 03:02 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 01.01.2014 03:10 PM od Milan Bencúr †.)
Příspěvek: #33
RE: Environment a zdravá výživa
Mojimi príspevkami v tomto vlákne rešpektujem nápady ostatných v ich vlastnom rozvoji a držím sa témy "Environment a zdravá výživa" .
Niektorí ľudia si vegetariánstvo zvolili kvôli svojmu vierovyznaniu alebo duchovnému presvedčeniu. Najčastejšie ide o: Hinduizmus, Budhizmus, Džinizmus, Cirkev adventistov siedmeho dňa (kresťanská protestantská cirkev, ktorá ako deň odpočinku uznáva a svätí siedmy deň - sobotu), Cirkev Ježiša Krista Svätých neskorších dní, Rastafari a Medzinárodná spoločnosť pre Krišnovo vedomie. Aj najpočetnejšie náboženstvá ako sú kresťanstvo, judaizmus a islam majú vo svojej viere, alebo pravidlách zmienku o čiastočne bezmäsitej strave. Zmienil som sa o tom v mojich receptoch.
S etickými dôvodmi úzko súvisia aj tie filozofické. Ide hlavne o prejav sympatií a spolupatričnosti so zvieratami s ohľadom na ich práva. Preto sú vegetariáni presvedčení že nemajú žiadne právo zabíjať a konzumovať zvieratá.
Toto vlákno nie je o vegetariánstve, ktorého druhov je niekoľko, ale o nutnosti šíriť myšlienku environmentálnej výchovy ako sa môžeme stravovať zdravo my a aj naše včielky. Konzumovanie živočíšnych produktov a chov zvierat, medzi ktoré ľudia zaradili aj včely, má za následky obrovské znečistenie a s ním spojené ekologické problémy. S nárastom populácie priamo súvisí aj zvyšovanie zdrojov potravy. Veľký dopyt po zvieracích produktoch má za príčinu zvyšovanie ich chovu. Pre zvieratá sa vytvárajú plochy, väčšinou na úkor lesa, ktoré sa znečisťujú a podliehajú erózii. Taktiež sa veľká časť pestovaných potravín (napr. obilie) používa na vykrmovanie zvierat na úkor ľudí.
Vegetariánstvo je životný štýl a environment je vzťah človeka k životnému prostrediu (ekológia).
Už ste sa niekedy spýtali sami seba: Čo je život? Život je chémia a fyzika. Mnoho vecí sa vzájomne dopĺňajú, odpudzujú alebo popierajú sami seba. Aby sme túto otázku pochopili, musíme život študovať. Ako vnímame svet má veľa do činenia s naším prehľadom. Dnes, vďaka úžasnej technike, je možné vidieť oba konce spektra v perspektíve. To nás prírodných včelárov núti premýšľať o schéme fungovania vecí vo včelstve.
Zatiaľ vo včelárstve velí chémia, pretože s jej pomocou včelári riadia svoje včelstvá. Nechali svoj rozum ukolísať a považujú to za samozrejmé. Zdravotníctvo zadarmo nás naučilo brať si lieky pri každom ochorení a považovať to za samozrejmosť. Pritom vieme, že nádcha sa lieči s pomocou syntetických liekov sedem dní a bez nich tiež. Ak máte jasnú predstavu o živote včiel v prírode, snažíte sa vo svojich včelárskych postupoch zvoliť jednoduchú cestu.
Včelári s kyslými kúpeľmi včelstiev prechádzajú v sezóne pri ošetrovaní včiel od najslabšej kyseliny mliečnej na jar, cez kyselinu mravčiu v lete, po kyselinu šťaveľovú v zime. Ošetrujú včelstvá metódou, ktorá zabije viac ako 90 % roztočov a zničí všetku užitočnú mikroflóru a mikrofaunu v úli.
Prirodzené vedenie včelstiev na prírodnej strave nie je novinka, ale zriedkakedy tento štýl včelárenia včelári praktizujú, alebo vôbec. V podstate je to podobný spôsob včelárenia, ktorý používali naši dedovia na prelome 19. a 20. storočia. Ja však robím niečo, čo považujem za ľudské a argumenty, ktoré ma presvedčili, uvádzam na mojom blogu. Rastliny, to je predsa tiež život! To je môj pohľad na obsah tejto témy.
Hlasování: Debora (0), roman pochop (+1), bohemia.gall (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Téma uzavřeno 

Příspěvky k tématu
Environment a zdravá výživa - tondabh - 16.12.2013, 11:01 PM
RE: Environment a zdravá výživa - Milan Bencúr † - 01.01.2014 03:02 PM
RE: Environment a zdravá výživa - Milan Urík - 05.01.2014, 10:04 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)