SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu
|
29.12.2013, 05:24 PM
Příspěvek: #3
|
|||
|
|||
RE: SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu
Je to ako s ľuďmi. Keď ochorieme , liečime sa liekmi ktoré majú aj negatívne vedľajšie účinky a po doliečení musíme papať ďalšie lieky – probiotiká. Najlepšie by bolo mať takú životosprávu ktorá posilní našu imunitu tak aby sme žiadne lieky jesť nemuseli. Viem , niekedy je to ťažké. U včiel by to až také zložité nemuselo byť. Oni dobre vedia čo je pre ne dobré a ten liek si sami nanosia do úľa. Stačí im ho len čo najviac ponechať.
Jeden príklad sily prírodného lieku priamo odo mňa. Na Štedrý deň sa mi podarilo v kuchyni zakopnúť do stolčeka. Prostredný prst mi opuchol, zmodrel až zčernel. Obával som sa že je zlomený a že bude ohrozený môj tradičný silvestrovský výstup na Veľký Rozsutec (1610m). Na 1.sviatok vianočný pred obedom som s motykou zamieril do rohu záhrady kde v lete rástol kostihoj. Vykopal som pár korienkov , postrúhal na kuchynskom strúhadle. Tí čo to poznáte viete že vznikne poriadne slizká kaša. Urobil som z nej placku , priložil na prst , natiahol naň kúsok igelitového vrecka a na to palec zo starej rukavice. Aké polo moje prekvapenie keď do večera z čierneho prstu bol už len jemne červený a aj bolesť výrazne ustúpila. S tou plackou som to ešte dvakrát zopakoval a na 2.sviatok vianočný večer som už tancoval polku s manželkou na Štefanovskej zábave. Vyzerá že ten prst asi nebol zlomený , ale aj tak si neviem predstaviť žiadny liek či masť z lekárne ktorý by dokázal v tak krátkom čase odstrániť modrinu , opuch aj bolesť. S tou bolesťou by to určite lekári rýchlo vyriešili pomocou nejakého ibuprofénu , ale všetci vieme aký je to liek. Nelieči , len tlmí bolesť... Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: roman pochop (+1), Debora (+1), bohemia.gall (+1), liptaka (+1), Petr Jezowicz (+1) Zobrazit vše | |||
« Další starší | Další novější »
|
Příspěvky k tématu |
SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu - Milan Bencúr † - 29.12.2013, 02:43 PM
RE: SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu - Miroslav Křížek - 29.12.2013, 05:24 PM
RE: SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu - Miroslav Macek - 29.12.2013 05:24 PM
RE: SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu - tondabh - 29.12.2013, 09:02 PM
RE: SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu - Leoš Dvorský - 01.01.2014, 11:51 PM
RE: SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu - Rasťo 71 - 02.01.2014, 12:36 AM
RE: SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu - Milan Bencúr † - 28.09.2014, 08:16 AM
RE: SymBeeotic - prirodzená obrana včelieho superorganizmu - Milan Bencúr † - 29.09.2014, 12:17 PM
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)