Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co pak to mám za včeličku ?
22.10.2013, 12:55 PM
Příspěvek: #18
RE: Co pak to mám za včeličku ?
(22.10.2013 11:17 AM)Leoš Dvorský napsal(a):  Ono to je ale hodně nepřesné a je to ještě jenom pravděpodonost. Nakonec se to dá objednat i u VÚD. Výsledky jsou ale takové, že když stejný vzorek dělají dva různí lidé, jsou i výsledky diametrálně odlišné. Nejpřesnější by byla analýza DNA.
Křídla jsem nezkoušel, jelikož na to nejsem dost technicky zdatný. Dol dělá analýzu jako jeden z mála v evropě, palec nahoru. Je to ale tak, na co ?Wink Pro zajímavost to má smysl, ale tak jako tak je to stejně směska. Mě nevadí, že mám černou kraňku.
Když se zadaří a pošle do tohodle tématu víc lidí snímečky, možná zjistíme, to co je zjevné - že různé názvy obchodních klonů je jen obchodní trik, stejně materiál vypadá pokaždý jinak a taky se jinak chová.
Je k zamyšlení, zda v přírodním včelaření je námět jak se má včela jmenuje, vůbec relevantní. Jestli by ten chov neměl být na jiných základech, než dovozu a koupě něčeho uměle odchovaného ?
A, protože je to už jiná kapitole, nechám to na téma " přírodní šlechtění ".
Tady to tím nezahlcujme, nechme místo fotkám a vizáži, zatím se to rozvíjí velmi plodně.
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Co pak to mám za včeličku ? - Milan Urík - 22.10.2013, 08:02 AM
RE: Co pak to mám za včeličku ? - schützmeister - 22.10.2013 12:55 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 6 Host(é)