Co se děje v úlech teď
|
03.07.2024, 12:24 PM
Příspěvek: #2309
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Tomáši, nedělám je zatím z jednoho NN jako Leoš ale určitě výrazně silnější než jsem dělával předtím, kdy jsem vzal 1, max. 2 plodové plásty. Letos to bylo v průměru 3-4 plodové plásty na nový oddělek, teď mají pěkně zaplodováno a druhý NN dostavěný ca ze 2/3. přepokládám že do konce července budou mít kompletně dostavěny 2 NN a pak jim dám nahoru hotové zásoby z loňska resp z včelstev/odělků, které padly, ostatní zakrmím invertem. Letos jsem měl trochu problém s chladným jarem, silnější včelstva se proplodovala do jarního medu a pak začala ukládat smíšeným med s medovicí - to by asi nebyl dobrý mix na zimu nebo ano? A nebo ještě další možnost - dají se včely zimovat na lipovém medu? Lipový to je většinou směs květ+medovice. Chuťobvě super ale nevím, jestli si s tím poradí v zimě včely.
A ještě jeden stupidní dotaz - proč se nemají nechávat včely na řepkovém medu, jen kvůli krystalizaci? Vždyť všechen květový med přece krystalizuje nebo se pletu? začínám (2020), 3 včelstva + 2 oddělky, Langstroth 2/3, Táborsko, J svah, sad vedle lesa, kvetoucí louka, rybník, vše do 50 m... 2021: přechod na Langstroth 1/2 (137 mm) a volnou stavbu... |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 17 Host(é)