Co se děje v úlech teď
|
03.07.2024, 10:52 AM
Příspěvek: #2307
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Ano Leoši pamatuji si tu přednášku o imunizaci a všechno co říkáš dává smysl. Zároveň si uvědomuju, že jak ty informace pomalu vstřebávám, opravdu platí to cos vždy říkal - něco v tom smyslu, že každý je zralý právě jen na určitý stupeň vědění a že se to nedá napsat slovy ale vyzkoušet a prožít. Takže jsem nějak přirozeně taky začal krmit oddělky až poté, co se matka pořádně rozklade a co se týká ošetřování oddělku Tomáši, tak loňský rok jsem to také zkoušel rosením k mléčnou ale neviděl jsem výrazné rozdíly a některé oddělky takto ošetřené stejně odešly. Letos jsem tedy KONEČNĚ udělal opravdu silné oddělky a odebral první zavíčkovaný plod - někde to byly i 2 rámky ale při té síle oddělku jim to vůbec neudělalo problém a ještě jsem z těchto celkem 7 nových oddělků takto udělal další 1 silný sběrný oddělek. Tam už odebraný první plod zlikviduju protože předpokládám, že se tam nakoncentrují všichni roztoči, kteří mohli v těch 7 původních oddělcích být. Uvidíme, jak to bude, jak už jsem psal, úhyny mám stále ale pořád se to zlepšuje.
začínám (2020), 3 včelstva + 2 oddělky, Langstroth 2/3, Táborsko, J svah, sad vedle lesa, kvetoucí louka, rybník, vše do 50 m... 2021: přechod na Langstroth 1/2 (137 mm) a volnou stavbu... |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 32 Host(é)