Co se děje v úlech teď
|
02.07.2024, 09:40 AM
Příspěvek: #2299
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Děkuji! Jestli se nepletu tak ohledně kvantifikace mám v hlavě, že když vidím v průměru ca jednu poškozenou včelu co 15 minut (i když určitě záleží na množství plodu aj ale u těhle silných včelstev mám dojem to tak cca platí) tak už je to stav, který je ntné urychleně a radikálně řešit. A tady do těch včelstev jsem se díval právě proto, že z nich poškozené včely lezou poslední 2 týdny docela často (v době proletu). Ty fotky, které jsem nahrál jsou z místa, které vytpadá nejhůř, jsou tam i plochy plodu které vypadají kompaktně a bez velkcýh problémů. Zajímalo mě, jestli ten stav s odvíčkovaným plodem je známka nějakého hygienického chování nebo spíš známka kolapsu. VD na včelách jsem neviděl, poškozenou včelu jen jednu v každém včelstvu takže předpokládám, že veškerý problém je teď v zavíckovaném plodu...
začínám (2020), 3 včelstva + 2 oddělky, Langstroth 2/3, Táborsko, J svah, sad vedle lesa, kvetoucí louka, rybník, vše do 50 m... 2021: přechod na Langstroth 1/2 (137 mm) a volnou stavbu... |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)