Příprava včel na zimu
|
22.08.2023, 05:47 PM
Příspěvek: #17
|
|||
|
|||
RE: Příprava včel na zimu
Zdravím,
hledám informaci ohledně aktuální situace - zásoby pro oddělky a zimování, snažila jsem se dohledat zde uvedené stránky Leoše Dvorského http://dvorsky.leos.sweb.cz/ otázky a odpovědi, konkrétně čísla otázek:1, 11, 12, 57, 72, 73, 85, 86, 87, 110, 111, 139, 140, 178, 215, 220, 221, 222, 223, 230, 235 Ale odkaz nefunguje. Prosím o odkaz na nějaké informace pro začátečníka, pokud je to možné. Moje situace je následující (omlouvám se za banální dotazy): 1a) loňské oddělky nechám, zkontroluji, jestli mají nástavek zásob (medu), to by mělo myslím stačit? 1b) dám ekopol, je teď dobrý čas nebo už jsem to spíš měla udělat? prevence není ok, vím, ale fakt se o ně bojím 1c) mají 3n, ale fakticky jsou na 2n (lang 3/4), dolů se jim stavět nechce, takhle jsou od jara a nechápu, proč dolů tak nechtějí, asi že jsem jim tam nedala ani souše doprostřed (?), ty jedny až teď v srpnu postavili tři rámky uprostřed - na tom 3n spodním.. z těchto dvou loňských jsem udělala 2 oddělky, tak asi nemůžu chtít zázraky. 1d) když ten spodní nástavek mají skoro prázdný, mám jim ho vzít nebo na zimu nechat? Tepelný režim by jim to nemuselo rušit? 2a) letošní oddělky, zkoušela jsem metodu z vajíček dle instrukcí Jirky Marxe na posledním semináři, ale asi jsem přehlédla larvičky v oddělku, vykašlali se na to. Příště budu bystřejší.. Nevadí, oddělek přesto nějak dopadl, jsou na 2n, jsou pěkný. Když nemají dostavěno komplet vše do krajů, mám to srazit ke stěně a dát přepážku? Asi je to lepší? 2b) Doteď měli těsto, teď už je vhodný čas dát sirup, předpokládám? 2c) Oddělkům jsem ekopol už dala Předem moc děkuji za rady, dost by mi to pomohlo, nějak se v tom plácám. A děkuji za ten seminář u Jirky Marxe, bylo to moc fajn. Klára Kasperová |
|||
Hlasování: Leoš Dvorský (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)