Co se děje v úlech teď
|
04.08.2023, 05:24 PM
Příspěvek: #2287
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Je to tak Tome, myslím, že mě ten pán nepochopil, asi si myslel, že je jen chci na zimu přemést na nástavek medu nebo co - do prostoru kde teď sedí jim samozřejmě nesahám a jen jim nechám nad hlavou nástavek medu plus vše co mají kolem plodiště.
Pozn. k ozdravnému oddělku resp. falešnému hnízdu, které jsem odebíral z jednoho silného včelstva, které mělo od jara vyšší spady - teď po vylíhnutí většiny plodu bylo vidět, že se na včelách vozilo dost VD tak jsem je postříkal 15% kys mléčnou a za den bylo na podložce odhadem tak 2000 VD. Kupodivu jsem v mateřském včelstvu ani v tomto oddělku neviděl moc poškozené včely - že by se mi poštěstilo narazit na včely odolné virozám? Jirka Marx mi to před chvílí do telefonu naznačil, nakonec jak už jsem psal výše, je to z jeho materiálu tak by se tam dobrá genetika mohla projevit. Na takové pokusy abych je nechal úplně bez zásahu zatím ještě nemám ale určitě by bylo zajímavé nechat je být a jen sledovat poškození - třeba by to daly. Tak příště, po malých krůčcích až ke konečnému osvícení ... ![]() začínám (2020), 3 včelstva + 2 oddělky, Langstroth 2/3, Táborsko, J svah, sad vedle lesa, kvetoucí louka, rybník, vše do 50 m... 2021: přechod na Langstroth 1/2 (137 mm) a volnou stavbu... |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 9 Host(é)