Co se děje v úlech teď
|
25.06.2022, 03:07 PM
Příspěvek: #2272
|
|||
|
|||
RE: Co se děje v úlech teď
Velice dobrá otázka Tomáši - sám o tom pořád přemýšlím - tohle je loňská vajíčkovka z linie Buckfast, které se ale neosvědčily ohledně populace VD - na jaře jsem do tohoto včelstva dával ekopol a teď jsou pěkně čisté a pracovité ale bojím se, aby se to napřesrok neopakovalo (druhé "silné" BF včelstvo bylo taky plné VD, na jaře mi dvakrát vyschlo - brzké plodování a spotřeba zásob, a pak trpělo vápenatěním). Mám tu od Jirky Marxe z loňska materiál původem od Leoše a ten se pěkně rozjel a teď z něj mám další matky v oddělcích. Přemýšlel jsem tedy, že všechny svá ještě existující včelstva z linie BF buď rozdělím na silné oddělky s novou matkou nebo je nechám jak jsou v plné síle a matku vyměním až v podletí/na podzim oddělkem s kraňskou matkou. To včelstvo s vápenatěním bude mít matku každopádně, s tímto tahounem plným medu ještě nevím ale s největší pravděpodobností dostane novou matku též.
začínám (2020), 3 včelstva + 2 oddělky, Langstroth 2/3, Táborsko, J svah, sad vedle lesa, kvetoucí louka, rybník, vše do 50 m... 2021: přechod na Langstroth 1/2 (137 mm) a volnou stavbu... |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 10 Host(é)