Péče letošní o oddělky
|
09.05.2022, 10:27 PM
Příspěvek: #158
|
|||
|
|||
RE: Péče letošní o oddělky
No jo člověk se holt pořád něco učí a myšlenky v hlavě běhají sem a tam podle toho, co se zrovna dozví od nějakého praktika - po několika návštěvách vašich seminářů na severu jsem nabyl dojem (kromě toho, že včelaření je úžasně pestré a člověk může zkoušet lecos), že plodiště (architekturu) staví včelstvo hlavně v druhém roce života. Oddělek beru jako takový nouzový stav a určitě se k tomu dá přistupovat různě podle toho, s čím člověk pracuje. Mě se loňské oddělky moc nepovedly ale bylo to spíš tím, že jsem už špatně nastartoval, udělal je slabší a nekontroloval jsem spad - některé pak nedaly zimu. Zajímal by mě názor dalších členů - Ty jsi Tomáši prý ortodoxní loučkař/volnostavbař. A navíc si myslím, že my úplní začátečníci máme nárok na nějaké to zkoušení a chyby - jak jinak se to má člověk naučit?
začínám (2020), 3 včelstva + 2 oddělky, Langstroth 2/3, Táborsko, J svah, sad vedle lesa, kvetoucí louka, rybník, vše do 50 m... 2021: přechod na Langstroth 1/2 (137 mm) a volnou stavbu... |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)